Bakan Soylu duyurdu: PKK’ya katılımın 100’ün altında

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PKK’ya katılımın 100’ün altına düştüğünü açıkladı. Şırnak’ta konuşan Soylu, “Adım adım sıfıra doğru ilerliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şırnak’ta Güvenlik Korucuları Hizmet İçi Eğitim Semineri Kapanış Töreni"ne katıldı. Türkiye’nin terörle mücadelesine dair önemli mesajlar verdi.

Terör örgütü PKK’ya katılımın 100’ün altına düştüğünü açıklayan Soylu, “Adım adım sıfıra doğru ilerliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eskiden terör örgütüne yıllık katılım 5 binli sayılarla ifade ediliyordu. bugün hamdolsun 100'ün altına düştü. geçen yıl 51 idi, bu yıl bugün itibarıyla 43. az kalsın 44 olacaktı, neyse ki bir kız çocuğunu hdp'li bir yönetici tarafından dağa kaçırılırken yolda yakaladık.

Bölge halkının PKK terörü nedeniyle geçmişte çok acılar yaşadığını hatırlatan Soylu, PKK’nın Meclis’teki uzantısı HDP’ye de tepki gösterdi.

Yıllardır 'PKK'nın partisi' diyoruz alınmıyorlar, utanmıyorlar, itiraz da etmiyorlar. 'hayır öyle değiliz' demiyorlar. bilakis her platformda savunuyorlar. hala utanmadan pkk elebaşına özgürlük istiyorlar. hala utanmadan pkk için eleman istiyorlar. çocukların dağa gitmesine aracılık ediyorlar. ankara'da güya siyaset yapıyorlar, meclis'te el kaldırıyorlar.

süleyman soylu pkk