Bakan Akar: ''Bizim tek derdimiz teröristler"

Milli Savunma Bakanlığı 2023 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuştu. Akar, Pençe-Kılıç Harekatı'na ilişkin yapılan faaliyetlerin Birleşmiş Milletler'in 51. maddeye dayandığını ve meşru müdafa olduğunu ifade etti.

Milli Savunma Bakanlığı 2023 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuştu. Akar, Pençe-Kılıç Harekatı'na ilişkin yapılan faaliyetlerin Birleşmiş Milletler'in 51. maddeye dayandığıı ve meşru müdafa olduğunu ifade etti. Akar şunlar söyledi:

- Diğer taraftan bu meselede, bu tür şeylerde, operasyonlarda, koalisyon kuvvetlerinin kullandıkları hava taarruzları sırasında kendi sitelerinde yazdı, '1500 civarında sivilin istemeden ölümüne sebep olduk.' diye. Afganistan'da kimine göre 90, kimine göre 150. Fakat bu koalisyon kuvvetlerinin ifade ettikleri 1300-1500 civarındaki sivil ölümün aslında 8 ile 13 bin olduğunu Batılı kaynaklar söylüyor. Şimdi bunların hiçbiri konuşulmuyor. Bunların hiçbiri insanlık meselesi değil. Bizim burada yaptığımız son derece temiz, buna inanın. Bunun dışında bizim bir emir vermemiz, talimat vermemiz, bir şeye göz yummamız asla söz konusu değil. Bütün yaptığımız faaliyetler bu 51'inci madde, meşru müdafaa. Arkadaşlar gerçekten biz bütün insanları seviyoruz, inancımız da bu, emir ve talimatlar da bu, yasalar da bu. Bizim insanlarla hiçbir problemimiz yok. Kimsenin etnik, dini, mezhepsel yapısıyla derdimiz yok. Bizim tek derdimiz teröristler, yurt içinde, yurt dışında.
Pençe Kılıç Hava Harekâtı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar