Ankara ve Şam ne zaman masaya oturacak? Çarpıcı bir iddia gündeme geldi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, her açıdan istikrarlı bir Suriye için çalışmaların ön koşulsuz hayata geçirilmesi için gayret edilmesi gerektiğini söyledi. Suriye El Vatan gazetesi de Türkiye, Suriye, İran ve Rusya’nın eylül ayının sonunda 4’lü toplantı yapacağını yazdı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Ankara ve Şam ne zaman masaya oturacak? Çarpıcı bir iddia gündeme geldi

Türkiye ile Suriye’nin yakınlaşması için devrede olan Moskova’nın çalışmaları Ankara tarafından olumlu çabalar olarak değerlendirildi.

Konuyla ilgili açıklamayı Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli yaptı. Keçeli, “Rusya'nın ülkemizle Şam yönetimi arasında Angajman tesisi kapsamındaki çabalarını olumlu karşılıyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, güvenlik, toplumsal ve ekonomi açısından istikrarlı bir Suriye görmek istediklerini belirtti. Keçeli, “Bunun da iyi niyetli ön koşulsuz ve gerçekçi bir yaklaşımla hayata geçirilmesine gayret edilmesi gerektiğini söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Ankara-Şam hattındaki gelişmelere dair Esad yönetimine yakınlığı ile bilinen El Vatan Gazetesi’nde de bir haber yer aldı. Bir Arap diplomatik kaynağına haberini dayandıran gazete; Türkiye, Suriye, İran ve Rusya’nın Eylül ayının sonunda 4’lü toplantı yapacağını yazdı.

Diplomatik Kaynak, “Ankara ile Şam arasında terörle mücadele işbirliği için bir mekanizmanın kurulması, Türk askeri kuvvetlerinin Suriye’den çekilmesi için bir takvim belirlenmesinin” masada olacağını bildirdi. Bunlar ek olarak ortak sınırların güvenliğinin sağlanması hususunun da değerlendirileceğini kaydetti.

Arap diplomatik kaynak, 1988 yılında Türkiye ile Suriye’nin imzaladığı Adana Mutabakatına da işaret etti.

Mutabakatta değişiklik yapılabileceğini belirten Arap diplomatik kaynak, sınır güvenliği için yeni bir formülün hayata geçirilebileceğini aktardı.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

türkiye suriye ilişkileri dışişleri bakanlığı rusya