Anayasa Mahkemesi'nden sahipsiz hayvanlarla ilgili karar! Düzenlemenin iptali isteminin ilk incelemesi tamamlandı

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan davada Anayasa Mahkemesi (AYM) ilk incelemesini tamamladı. Yüksek Mahkeme, davanın daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşülmesine hükmetti.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Anayasa Mahkemesi'nden sahipsiz hayvanlarla ilgili karar! Düzenlemenin iptali isteminin ilk incelemesi tamamlandı

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğe girmesinin ardından CHP, yasanın 17 maddesinden 16'sının iptali ve yürürlüğünün durdurulması adına 15 Ağustos'ta Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuruda bulunmuştu.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Resmi Gazete'nin 2 Ağustos'taki sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren yasaya ilişkin, CHP'nin 15 Ağustos'taki başvurusu üzerine açılan iptal davasının bugünkü Genel Kurul gündeminde ilk incelemesini yaptı.

Anayasa Mahkemesi'nden sahipsiz hayvanlarla ilgili karar! Düzenlemenin iptali isteminin ilk incelemesi tamamlandı - Resim : 1

Anayasa Mahkemesi (AYM), söz konusu kanunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan davada ilk incelemesini tamamladı.

Başvuruya ilişkin eksiklik tespit etmeyen Anayasa Mahkemesi, davanın, daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşülmesine karar verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

anayasa mahkemesi sokak hayvanları son dakika