AKOM'dan İstanbul'a sıcak hava uyarısı! Megakent sıcaktan kavrulacak!

İstanbul'da etkisini artıran hava sıcaklıklarıyla ilgili son açıklama AKOM'dan geldi. Yapılan açıklamada, megakentteki hava sıcaklığının hafta boyunca 33-36 derece aralığında seyredeceği belirtildi. Hava sıcaklıklarıyla ilgili vatandaşlara da kritik uyarılar yapıldı.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
AKOM'dan İstanbul'a sıcak hava uyarısı! Megakent sıcaktan kavrulacak!

Yurt genelinde artan hava sıcaklıkları pek çok bölgede yaşamı vatandaşlara zorlaştırıyor. Yüksek sıcaklıklar gündüz saatlerinin ardından gece saatlerinde de etkili olurken sıcaklıkların önümüzdeki günlerde azalıp azalmayağıyla ilgili vatandaşların araştırmaları sürüyor.

Konuyla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğünden sık sık açıklamalar ve uyarılar yapılmaya devam ediyor. Son olarak megakent İstanbul'da etkili olan aşırı sıcaklıklarla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) önemli bir son dakika açıklaması geldi.

AKOM'dan İstanbul'a sıcak hava uyarısı! Megakent sıcaktan kavrulacak! - Resim : 1

İSTANBUL'A SICAK HAVA UYARISI

AKOM'dan İstanbul için yapılan kritik açıklamada yüksek sıcaklıklara dikkat çekildi.

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul'da hafta boyunca sıcaklığın 33-36 derece aralığında seyretmesinin beklendiği ifade edildi. Kentte rüzgarın ise poyraz (kuzey-doğu) yönünden çoğunlukla orta kuvvette, aralıklarla sert şekilde esmesinin beklendiği belirtildi.

Açıklamada, özellikle güneşin dik açıyla geldiği 10.00 ila 16.00 saatleri arasında dışarıda fazla zaman geçirilmemesi, bol sıvı tüketilmesi, mevsim koşullarına uygun, ince ve pamuklu kıyafetler tercih edilmesi uyarısı yapıldı.

AKOM'dan İstanbul'a sıcak hava uyarısı! Megakent sıcaktan kavrulacak! - Resim : 2

AKOM'un açıklamasında, başta yaşlılar, hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlıkları olanların, sağlıkları açısından aşırı sıcağın etkili olduğu öğle saatlerinde güneşli ortamda bulunmamaları tavsiye edildi.

Açıklamada, İstanbul'da hava sıcaklığının 28 Temmuz'a kadar mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği de aktarıldı. ​​​​​​​

Kaynak: Anadolu Ajansı

istanbul akom Hava durumu sıcak hava