AKOM'dan İstanbul'a kritik uyarı! Sıcaklık ve nem daha da artacak

İBB AKOM, İstanbul'daki hava durumu ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. AKOM'un açıklamasında sıcaklıkların 34-37 derece aralığında seyredeği belirtildi. Yüksek nem oranıyla bu değerlerin ölçülenden 5-10 derece daha fazla hissedilebileceği ifade edildi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
AKOM'dan İstanbul'a kritik uyarı! Sıcaklık ve nem daha da artacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'daki yüksek hava sıcaklıkları ve yüksek nem oranıyla ilgili kritik bir açıklama yaptı.

AKOM'un son dakika açıklamasında, İstanbul başta olmak üzere yurdun tamamına yakın bölümünde Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgasının etkisini devam ettirdiği kaydedildi.

AKOM'dan İstanbul'a kritik uyarı! Sıcaklık ve nem daha da artacak - Resim : 1

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, sıcak hava dalgasının hafta başına kadar bölgede etkili olması bekleniyor. Sıcaklıkların 34-37 derece aralığında seyredeceğinin öngörüldüğü belirtilen açıklamada, yüksek nem oranlarıyla (yüzde 50-95) bu değerlerin ölçülenden 5-10 derece daha fazla hissedilebileceği ifade edildi.

Açıklamada, sıcaklık ve nem oranların en yüksek ölçüldüğü Kartal, Kadıköy, Florya ve Beylikdüzü gibi güney sahillerinde hissedilen sıcaklıkların 40 derece ve üzeri, yani tehlikeli değerlere ulaştığı vurgulanarak, bu nedenle öğle saatlerinde başta yaşlılar, hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı bulunan vatandaşların güneşli ortamda bulunmaması uyarısı yapıldı.

AKOM'dan İstanbul'a kritik uyarı! Sıcaklık ve nem daha da artacak - Resim : 2

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 22 Temmuz Pazartesi gününe kadar mevsim normallerinin 4-7 derece üzerinde olacağı aktarılan açıklamada, 23 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında da sıcaklığı mevsim normalleri civarı ile 1-3 derece üzerinde seyretmesinin beklendiği kaydedildi.

METEOROLOJİ'DEN MARMARA BÖLGESİ'NE UYARI GELMİŞTİ

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi de bölgedeki hava sıcaklığıyla ilgili son değerlendirmesini kamuoyuyla paylaşmıştı.

Yapılan açıklamada, son meteorolojik değerlendirmeler itibarıyla bölge genelindeki hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesinin beklendiği ifade edilmişti.

AKOM'dan İstanbul'a kritik uyarı! Sıcaklık ve nem daha da artacak - Resim : 3

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, sıcaklıkların önümüzdeki günlerde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde olacağı öngörülüyor.

En yüksek sıcaklıkların İstanbul'da 34-36, Edirne'de 37-39, Kırklareli'nde 35-37, Tekirdağ'da 32-35, Kocaeli'de 34-36, Sakarya'da 35-36 ve Yalova'da 31-34 derece olması bekleniyor.

Hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlı ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri 11.00-16.00'da dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

akom istanbul Hava durumu