AK Parti'den Erdoğan-Esad görüşmesiyle ilgili açıklama! Parti Sözcüsü Ömer Çelik duyurdu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Esad'a daveti olup olmayacağı sorusunu yanıtladı. Ömer Çelik, "Bunun eylem planıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Davetin gerçekleşmesi, zamanı ve nerede olacağı bu çalışılan eylem planı çerçevesinde." dedi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
AK Parti'den Erdoğan-Esad görüşmesiyle ilgili açıklama! Parti Sözcüsü Ömer Çelik duyurdu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin basın açıklaması yaptı. Ömer Çelik, MYK'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iç ve dış politikaya ilişkin kapsamlı bir değerlendirme yaptığını ifade etti.

TÜRKİYE İLE SURİYE ARASINDAKİ NORMALLEŞME

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesiyle ilgili açıklamalarının olduğunu, bu konu hakkında kendilerine çok soru geldiğini vurguladı.

13 yıldan beri süren bir tablo olduğunu ve bu tablo çerçevesinde normalleşme konusunun bütün dünyada da gündem olduğunu belirten Ömer Çelik şunları söyledi:

- Burada baştan beri sürdürdüğümüz tutumumuzu sürdürüyoruz. Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız, Suriye halkının iradesinden yanayız. Herhangi bir şekilde Suriye'nin toprak bütünlüğüne, milli bütünlüğüne, birliğine karşı bir tutum içerisinde olunmasını hoş görmeyiz. O sebeple de Cenevre ve Astana sürecini birbirine alternatif görenlere karşı biz Cenevre ve Astana sürecini birbirinin tamamlayıcısı olarak gördük ve o şekilde değerlendirdik. Böylece rejim ve muhalefetin aynı zeminde buluşmasını sağladık. Bu çerçevede oradaki varlığımız, Suriye'nin toprak bütünlüğüne karşı değildir, orada bir teröristan kurdurulma çabalarına karşıdır. Üstelik bazı müttefiklerimizin desteğiyle bir teröristan kurma planlarını görünce bunlar çeşitli harekatlarımızla darmadağın edilmiştir.

Böylece hem Türkiye'nin milli güvenliğine yönelik bu tehditlerin bertaraf edildiğini hem de Suriye'nin toprak bütünlüğü ve milli birliğinin korunması konusunda iradelerinin ortaya koyulduğunu belirten Ömer Çelik, "Tabii ki bütün bu normalleşme süreçlerinde Suriye'den asıl beklentimiz evini terk etmek zorunda kalan milyonlar için Suriye'nin güvenli hale gelmesidir. Biz bize güvenen bizimle hareket eden hiç kimsenin mağdur olmasına hiçbir şekilde müsaade etmeyiz." dedi.

AK Parti'den Erdoğan-Esad görüşmesiyle ilgili açıklama! Parti Sözcüsü Ömer Çelik duyurdu - Resim : 1

KAYSERİ'DE VE SURİYE'NİN KUZEYİNDE YAŞANAN OLAYLAR

Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye ile normalleşme iradesini ifade ettikten sonra Kayseri'de ve Suriye'nin kuzeyinde meydana gelen olayların, birtakım provokatörlerin iş başında olduğunu gösterdiğini söyledi.

Normalleşme söylemine karşı birtakım siyasi sabotajların söz konusu olduğuna işaret eden Ömer Çelik, "Gerek kamu güvenliği açısından gerekse Suriye'de yürüttüğümüz faaliyetler açısından bunlara gereken cevap verilmiştir. Özellikle şanlı bayrağımıza dönük saygısızlık yapanların hepsinin özür dilemesi Milli İstihbarat Teşkilatımızın ve silahlı kuvvetlerimizin güçlü çalışmasıyla sağlanmıştır." diye konuştu.

OLASI ERDOĞAN-ESAD GÖRÜŞMESİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye ile normalleşme süreci kapsamında Esed'e bir daveti olacağı yönünde açıklaması olmuştu. Bu davet netlik kazandı mı? Davet olursa ne zaman olur, Türkiye'de mi olur?" sorusuna da yanıt verdi.

Konuyla ilgili Ömer Çelik, "Bunun eylem planıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Henüz bir davet gerçekleşmedi. Dolayısıyla herhangi bir davet söz konusu değil. Davetin gerçekleşmesi, zamanı ve nerede olacağı bu çalışılan eylem planı çerçevesinde. Tabii muhataplarımızla da mutabakata varılarak söz konusu olacak. Şu anda bir davet henüz gerçekleşmemiştir. Dolayısıyla yer ve zaman konusunda da herhangi bir netlik yoktur." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

cumhurbaşkanı erdoğan beşar esad son dakika