AK Parti MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı: "DEM Parti ve Can Atalay gibilere Meclis'te yer yok"

AK Parti Kongre Merkezi'nde, AK Parti 23. Kuruluş Yıl Dönümü Programı düzenleniyor. AK Parti MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı Ulusal Kanal'a özel açıklamalarda bulundu. Ayvalı, "Olgun demokrasilerde DEM Parti gibi partilere ve Can Atalay gibilerine Meclis'te yer yok." dedi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan

AK Parti 23. Kuruluş Yıl Dönümü Programı, AK Parti Kongre Merkezi'nde düzenleniyor.

Ulusal Kanal Ankara ekibi de programı yerinde takip ediyor. AK Parti MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı, Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Adnan Türkkan'a özel açıklamalarda bulundu.

AK Parti MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı, bazı isimlerin AK Parti'ye katılımı gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın, 15 belediye başkanı ve 2 milletvekilinin AK Parti'ye katılacağını açıklamasıyla ilgili gelişmeleri değerlendiren Emre Cemil Ayvalı, "Tabii o minimumunu açıkladı. Görüşme trafiğinde artan, eksilen olabilir. 15 ilçe, 2 milletvekili olarak açıklamıştı. Tabii daha farklı geçmek isteyenler, bu notkada görüş beyan edenler de oluyor. Partimiz bunu büyük bir siyasi olgunlukla ve her tarafın hukukunu gözeterek yapıyor. Yeniden Refah Partisi, yerel seçimlerde çok çirkin bir siyaset izlemişti. Adeta, "AK Parti'den kim aday olamaz da kalbi kırılırsa, ben bunu nasıl istismar ederim de orada yapay bir siyaset inşa ederim?" yolunu arıyordu. Bu tarz hareketlerin durumu da saman alevi gibi oluyor. Sizin bazı mensuplarınız daha yolun başındayken durumu görüyorlar ve oy veren vatandaşların gerçekten ne mesaj verdiğinin de bir göstergesi olarak bugün bir geçişte bulunuyorlar. Siyasette sadece bu geçişlere anlam yüklemek mümkün değil ama hala AK Parti'nin teveccüh gören siyaset olduğu ve hala toplumun ve siyasetin merkezinde olarak bir geçiş adresi olduğunu da gösteriyor. Bizim bu noktada açıkçası iştahımız söz konusu değil. Bu noktada yapılan hiçbir siyaset mühendisliğine zaten hiçbir zaman izin vermedik. Bu noktada şeffaf bir siyaset gözetiyoruz. Bugün de belli sürprizler, belli katılımlar olacak." dedi.

CAN ATALAY GÜNDEMİ

Ulusal Kanal Ankara Temsilcisi Adnan Türkkan, Can Atalay gündemi ile ilgili de AK Parti MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı'ya sorular yöneltti.

Emre Cemil Ayvalı, Can Atalay ile ilgili muhalefet partilerinin ortak çağrısını ve TBMM'nin konuyla ilgili partileri 16 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek özel oturuma davet ettiğini hatırlatan Adnan Türkkan'ın "AK Parti'nin tavrı nasıl olacak?" sorusuna, "Onu parti sözcümüz açıklayacağı için en doğrusu ona bırakmak. Çünkü toplantılar devam ediyordur. Ben Türkiye'nin özellikle terörle mücadelesini siyaseten enfekte edenleri bir terör uzantısı olarak gördüğümü söylemek durumundayım. Çok ciddi bir mücadele veriliyor. Bu mücadele sadece iktidarın verebileceği bir mücadele değil. Türkiye, herkesten büyük. Tüm bileşenleriyle de çok kıymetli. Kalkıp siz bu ülkenin evladı gibi değil de farklı ülkelerin ama etki ama doğrudan terör propagandası yapacak bir ajanı olarak hareket ederseniz bu Meclis'te temsil edilmeye de hakkınız olmaz. Olgun demokrasilerde DEM Parti gibi veya Can Atalay gibilerin yerinin olmadığını düşünüyorum. Burada yüce Meclis'in iradesi neyse biz ona saygı duymak ve uymak mecburiyetindeyiz. Her şeyden önce bir vatandaş veya 22 yıllık bu serüvenin bir neferi olarak artık Türkiye'nin bu konularda tavizkar olmaması gerektiğini düşünüyorum. İspanya'da terörü yeterince kınamayan partiler kapatılıyor. Bizde DEM Parti gibi bir parti, Can Atalay gibi figürler, CHP gibi 'Merkez siyaseti tahkim etmeye çalışıyorum' diyen partiler üzerinden siyasete akredite oluyor. Bugün DEM Parti'ye CHP, 'Seninle ittifak yaparım ama gel adam gibi silahtan arın' diyebilseydi bugün DEM Parti de bu kadar pervasız olamazdı, PKK da bu kadar pervasız olamazdı. Açıkçası CHP de DEM Parti'nin, sadece oyunu almak için değil ben artık ideolojik akrabalık da olduğunu düşünüyorum, Can Atalay gibilerin bu marjinal söylemlerini bir nevi hukuken ve siyaseten meşrulaştırma adresi olarak faaliyet gösteriyor. Türkiye'nin artık bunları aşması lazım. Türkiye'de önce muhalefeti de iktidarı da Türk olacak, bu toprakların evladı olacak, ondan sonra detaylarda kavgamızı verelim. Bir adam, PKK'yı savunan bir tweet atabiliyorsa, onun Meclis'te temsil etmemesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.

DEM PARTİ'NİN KAPATILMASI SÜRECİ

Emre Cemil Ayvalı, DEM Parti'nin kapatılması ile ilgili süreçlerde AK Parti'ye yöneltilen eleştirileri ve Anayasa Mahkmesi'nin net tavır alamamasını da değerlendirdi.

Emre Cemil Ayvalı, "Kayyum atamaları, DEM Parti'ye oy veren vatandaşların bile itiraz etmemesi Türkiye'nin hem demokratik hem de siyaseten bu meseleyi işleyebildiğini gösteren önemli göstergelerden birisi. DEM Parti'nin olgun demokrasilerde yeri yok ama bu noktada artık bütün demokratik kanalların beraber işlemesi gerekiyor. Bu sadece AK Parti ile olacak bir mesele değil. Bu işin yargı boyutu var, bu işin Meclis'te bütün partilerin ortaya koyduğu bir irade boyutu var. Diğer taraftan da yüzde 6'lık, 7'lik bir parti yüzde 6-7 ile kalmıyor. Yüzde 25'lik yüzde 30'luk bir parti üzerinden her defasında meşruiyetini güncelliyor ve kendisine oy veren insanları kendi kriminal siyasetine bir nevi payanda yapmaya çalışıyor. Bunu özellikle çok doğru bir siyasal stratejiyle yönetmek gerektiği kanısındayım. AK Parti'nin iradesinin, duruşunun, kararlılığının net olduğunun ama bu meselesinin sadece AK Parti'nin değil bütün toplumun meselesi olduğunu da düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Emre Cemil Ayvalı ak parti can atalay DEM Parti