Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından "DUY" projesi! Uzmanlar "DUY" projesini değerlendirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğun ve ailenin korunabilmesi için yeni uygulamalar yapıyor. "DUY" projesiyle aileler hem zararlı içerikleri ihbar edebilecek hem de çocuğun gelişimine yararlı içeriklere erişebilecek. Uzmanlar projenin yararlarına dikkat çekerken geç kalındığını belirtti.

DUY projesiyle çocuklar ve aileler yararlı içeriklere kolayca erişebilecek. DUY internet sitesinde doğru içeriklerin yanı sıra, zararlı yayınların ihbarı da yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk İçin Dost Uygulamalar Birimi Sorumlusu Psikolog İsmail Yıldırım süreci anlattı.

- Eğitim esasında aileden başlar ifadesinden yola çıkarak oluşturduğumuz web sitesi içerisinde çocuklarımızı ve ebeveynlerimizi hedef kitlemiz olarak belirledik ve içeriklerimizi buna yönelik olarak oluşturuyoruz.
- Çocuklardan mahremiyet bilinci ailelere yönelik oluşturduğumuz kitap ve oyuncak seçiminde rehberler gibi konu başlıklarında sosyal duygusal ve psikolojik olarak maneviyatın olumlu olarak destekleyecek içerikler web sitemize yayınlanmış bulunuyor.
- Vatandaşlarımız çocuklar için zararlı olduğunu düşündükleri içerikler hakkında, bu yazılı olabilir, görsel olabilir, dijital olabilir, tüm içerikler hakkında WhatsApp ihbar hattı üzerinden başvuruda bulunabiliyorlar. Uzman arkadaşlarımız ilgili başvuruyu inceledikten sonra il müdürlüğüne iletiyorlar. İl müdürlüğü personelimiz yaşam koşullarını incelenmesi amacıyla sosyal inceleme raporu düzenlenmesini talep ediyor.

Bu projeyle birlikte dijital platformların bilinçli kullanımı da yeniden gündeme geldi. Uzmanlar, eğitimin aileden başlayarak öğretmenlerden devam etmesi gerektiğini vurguladı

Aile Uzmanı Süreyya Terzioğlu, projenin birçok açından yararlı olacağını ifade etti. Terzioğlu, projenin geç kalınmış olduğuna dikkat çekti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı proje