Ahmet Hakan'dan Teğmenlere destek: "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganı üzerine açıklama

Kara Harp Okulu'ndan mezun olan teğmenlerin "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" şeklinde slogan atmalarını değerlendiren Ahmet Hakan, bu eylemin sembolik bir anlam taşıdığını ve tartışmaya açık bir yönü bulunmadığını ifade etti.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Ahmet Hakan'dan Teğmenlere destek: "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganı üzerine açıklama

Hakan, köşe yazısında, "30 Ağustos Zafer Bayramı'nın yıldönümünde, subay adaylarının kılıçlarını çekerek 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz' şeklinde haykırmalarının sembolik bir değeri vardır. Bu anlamda, yadırganacak veya tartışılacak bir durum yoktur" şeklinde yorum yaptı. Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu'nun mezuniyet töreninde, teğmenler yemin töreni öncesinde topluca bu sloganı atmış ve sosyal medyada geniş yankı bulmuştu.

Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Videoda izledim: 30 Ağustos törenlerinin yapıldığı bir sırada bir grup subay adayı, kılıçlarını çekip “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye haykırıyor. Bu görüntüler tartışılıyor şu sıralar. Tabii yine kutuplaşma çerçevesinde. Tabii yine kimsenin kimseyi dinlemediği bir ortamda. Biliyorum, bir faydası olmayacak ama ben yine de şöyle bir dalayım bu tartışmaya:

Ülkenin düşman işgalinden kurtulduğu büyük zaferin yıldönümünde... Hangi kumandanın ordusunda yer almanın hayalini kurarsınız? Eğer Yunan Ordusu’na nefer yazılmak gibi kaçıkça bir hevesiniz yoksa...Tabii ki hayalinizdeki yeriniz Mustafa Kemal’in ordusu olur."

teğmen mustafa kemalin askerleriyiz Ahmet Hakan