Ahmet Bensiz Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcılığına atandı: Ahmet Bensiz kimdir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Bartınlı Av. Ahmet Bensiz, Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Ahmet Bensiz Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcılığına atandı: Ahmet Bensiz kimdir?

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. 1 Kasım 2015 seçimlerinde Bartın'dan milletvekili adayı olan Ahmet Bensiz, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndaki görevinden ayrılarak Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı olarak atanmış oldu.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Ahmet Bensiz, 1997 yılında Bartın Şahin Köyü Bodurlar Mahallesi'nde İmam-Hatip olarak memuriyete başladı. 2003 Ekim itibariyle İstanbul Eminönü ilçesinde 2007 Aralık ayına kadar din görevlisi olarak görev yaptı. 2007 Aralık ayında Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatı'nda Hukuk Müşavirliği görevine, 19 Aralık 2012'de ise Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Müşavirliği'ne atandı. Son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı görevinde bulunan Bensiz, orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmekte olup, evli ve üç kız babasıdır.

yeni atama Resmi Gazete