Adnan Oktar'ın 5 Milyar TL'lik mal varlığına el konuldu

Adnan Oktar'ın liderliğindeki Silahlı Suç Örgütü'ne ait yaklaşık 5 milyar TL değerindeki ev, arsa, şirket, silahlar ve nakit paraya el konuldu.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Adnan Oktar'ın 5 Milyar TL'lik mal varlığına el konuldu

 Yargıtay, bu mülklerin devletin kasasına ve Maliye Bakanlığına devredilmesi kararını onayladı. Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü (AOSSÖ) davasında yerel mahkemenin verdiği karar, Yargıtay tarafından tasdiklendi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, örgüt lideri Oktar'a, cinsel istismar, kasten öldürmeye teşebbüs, eziyet, eğitim hakkının engellenmesi, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, kişisel verilerin izinsiz kayıt edilmesi gibi suçlardan verilen toplamda 8 bin 658 yıl hapis cezasını kesinleştirdi.

5 MİLYAR TL DEĞERİNDEKİ MALLARA EL KONULDU

Gazete Duvar'ın haberine göre; Yargıtay'ın kararında, suç örgütünün ev, araba, mücevher, döviz ve Türk lirasına da el konulması hükmü yer aldı. Örgütün el konulan mal varlığının güncel piyasa değerinin yaklaşık 5 milyar Türk lirası olduğu tahmin ediliyor. Edinilen bilgilere göre; 3 adet Range Rover, 1 adet Mercedes S600, 1 adet Toyota Land Cruiser, 1 adet Jaguar marka araç da Hazine'ye devredildi. Bu araçların, devlet başkanlarının kullandığı makam araçlarında bulunan zırhla donatıldığı ve roketatarlı saldırılara karşı dahi dayanıklı olduğu öğrenildi.

MAL VARLIKLARI HAZİNE'YE GEÇTİ

Örgütün Dragos olarak bilinen Kandilli'deki malikanesi ve çeşitli hücre evlerine yapılan operasyonlarda onlarca uzun namlulu silah ve tabanca ele geçirilmişti. Yargıtay'ın kararında, çoğunluğu Glock marka olan silahlar, fişekler ve yardımcı malzemeler de Hazine'ye devredildi.

Örgütün evlerinde bulunan büyük miktarda Türk lirası ve döviz, ziynet eşyaları, örgüt faaliyetleri için kurulmuş şirketler ve kamera kayıt cihazları da müsadere edilen mallar arasında yer aldı.

adnan oktar mal varlığı el konuldu