Adnan Oktar davasından arananlar kaçarken yakalandı

Adnan Oktar suç örgütüne ilişkin ana davada hüküm giyen ve firari olan Mustafa Arular ile Serdar Suphi Togay, Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalandı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Adnan Oktar davasından arananlar kaçarken yakalandı

Adnan Oktar suç örgütüne ilişkin ana davada hüküm giyen ve firari olan Mustafa Arular ile Serdar Suphi Togay, Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalandı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapılan yargılamada, hükümlü ve firari olan sanıklar Arular ve Togay'ın yasa dışı yollarla İpsala sınır kapısından Yunanistan'a geçmeye çalıştıkları tespit edildi. Yunanistan sınırındaki görevliler tarafından geri gönderilen Arular ve Togay'ın UYAP sorgulamalarında, Adnan Oktar suç örgütü ana davasında "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" ve "nitelikli cinsel saldırı" suçlarından firari olarak arandıkları ortaya çıktı.

Gözaltına alınan bu iki kişi, İpsala Cumhuriyet Başsavcılığına götürüldü. Savcılıktaki işlemleri tamamlanan Arular ve Togay, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Hükümlü iki kişinin evrakları, Adnan Oktar suç örgütü ana davasına bakan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesine iletildi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Adnan Oktar suç örgütüne yönelik yeniden görülen davada, sanık Oktar'ı "örgüt yöneticiliği", "cinsel istismar", "eğitim hakkının engellenmesi", "eziyet", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve "kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlarından toplamda 891 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. Mahkeme heyeti ayrıca Oktar'ı, yönetici konumunda olduğu için diğer sanıkların işlediği suçlardan da sorumlu tutarak, bu sanıkların cezalarıyla birlikte toplamda 8 bin 658 yıl hapis cezasına mahkum etmişti.

Aynı davada firari olan sanıklar Serdar Suphi Togay ile Mustafa Arular da üzerlerine atılı suçlardan hapis cezası almıştı. Yerel mahkemenin kararını inceleyen Yargıtay, Togay ve Arular'ın da aralarında bulunduğu bazı sanıklar hakkındaki hükümleri bozarak, dosyayı yeniden yargılama için yerel mahkemeye göndermişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

adnan oktar aranıyor yakalandı