Adana'da yangın söndürme helikopteri düştü! Kazayla ilgili son gelişmeler

Adana'nın Kozan ilçesindeki orman yangınına müdahale eden helikopter kaza kırıma uğradı. Helikopterin su almaya çalışırken baraja düştüğü belirtildi. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, yaptığı açıklamada, helikopterdeki 5 personelin kurtulduğunu bildirdi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Adana'da yangın söndürme helikopteri düştü! Kazayla ilgili son gelişmeler

Adana'nın Kozan ilçesinde korkunç bir kaza meydana geldi. İlçedeki orman yangınına müdahale eden yangın söndürme helikopteri, su almaya çalışırken Gökdere Köprü Barajı'na düştü.

Kızlarsekisi Mahallesi'ndeki ormanlık alandaki yangına müdahale için Göksu Çayı üzerindeki Gökdere Barajı'ndan su almaya çalışan "Mi-8" tipi bir helikopter, saat 16.20 sularında kaza kırıma uğradı.

Suya düşen helikopterdeki 3'ü Rus uyruklu 5 mürettebat için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Kurtarılan 5 personel, sağlık ekibinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından helikopterle hastaneye kaldırıldı.

Helikopterin sudan çıkarılması ve yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürüyor.

ADANA VALİSİ'NDEN KAZAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'den de bir açıklama geldi. Yavuz Selim Köşger, Kızlarsekisi Mahallesi'ndeki orman yangınına müdahale için 2 helikopterin havalandığını söyledi.

Helikopterlerden birinin kaza kırıma uğradığını belirten Köşger, "Helikopter maalesef su alım sırasında kaza kırıma uğradı. Helikopterdeki 5 personel kurtulmuş vaziyette sadece helikopter suya düştü. Personelin sağlık durumuyla ilgili sıkıntı yok." dedi.

BAKAN İBRAHİM YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

Adana'da meydana gelen helikopter kazasıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan da bir açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan İbrahim Yumaklı, " Adana’nın Kozan ilçesindeki orman yangınını söndürmek için müdahalede bulunan Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından kullanılan helikopterimiz Gökdere Barajı'ndan su aldığı esnada kırıma uğramıştır. Çok şükür helikopterde görev yapan beş personelimiz sağlıklı şekilde kurtarılmıştır. Fedakâr mürettabatımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, orman yangınlarıyla mücadele eden Orman Teşkilatımıza, destek veren bütün kurumlarımıza ve personellerine teşekkür ediyorum." dedi.

Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) sosyal medya hesabından da yaşanan kazayla ilgili açıklama yapıldı.

Yyapılan paylaşımda Adana'nın Kozan ilçesinde saat 15.45'de başlayan orman yangınına müdahale etmek için çalışmalarını yürüten ve Genel Müdürlük tarafından kiralık kullanılan Mi-8 tipindeki helikopterin, saat 16.20 sularında Göksu Çayı üzerindeki Gökdere Barajı'ndan su aldığı esnada bilinmeyen bir nedenle kırıma uğradığı hatırlatılarak, "Helikopterde bulunan 3'ü Rus uyruklu 5 mürettebat yaralı olarak kurtulmuştur. Mürettebatımıza ve milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, orman yangınlarıyla mücadelemizde destek veren herkese şükranlarımızı sunuyoruz." ifadesi kullanıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

adana helikopter kazası son dakika