Adana'da şiddetli deprem! AFAD depremin büyüklüğünü açıkladı

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 05.32'de şiddetli bir deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada depremin büyüklüğü duyuruldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremden kaynaklı olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Adana'da şiddetli deprem! AFAD depremin büyüklüğünü açıkladı

Adana'da art arda 3 deprem oldu. Kozan ilçesi 4,6, 4,5 ve 4 büyüklüğündeki 3 depremle sallandı.

AFAD internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Adana'da merkez üssü Kozan olan 4,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Saat 05.32'deki depremin 7,6 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

İlk depremden 1 dakika sonra aynı yerde 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. 05.34'te ise 4 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ekiplerin sahada taramalarını sürdürdüğünü şu ana kadar olumsuz bir durum ile karşılaşamadığını açıkladı. Depremler diğer illerden de hissedildi.

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, depremin ardından açıklama yaptı. Tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Arslanköylü, "Bize ulaşan bir olumsuzluk yok. Apartmanda yaşayan vatandaşlarımız tedbir amaçlı evlerinden çıkmışlar. Hepimize geçmiş olsun." dedi.

BAKAN ALİ YERLİKAYA'DAN DEPREMLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Bakan Ali Yerlikaya, "Adana Kozan merkezli 4,6, 4,5 ve 4 büyüklüğünde arka arkaya 3 deprem meydana gelmiştir. Civar illerden de hissedilen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Adana adana deprem son dakika kozan