Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan sokak hayvanlarıyla ilgili açıklama! Kabul edilen kanun teklifiyle ilgili konuştu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bazı konuların çarpıtıldığını belirten Yılmaz Tunç, "Hayvanlara yönelik katliam gerçekleştirilecekmiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu kesinlikle doğru değil." dedi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan sokak hayvanlarıyla ilgili açıklama! Kabul edilen kanun teklifiyle ilgili konuştu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Yılmaz Tunç, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edilen sahipsiz hayvanlara yönelik kanun teklifi ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Bazı konuların çarpıtıldığını vurgulayan Yılmaz Tunç, "Hayvanlara yönelik katliam gerçekleştirilecekmiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu kesinlikle doğru değil." ifadesini kullandı.

Hayvanları koruma noktasında hassas olduklarına işaret eden Bakan Tunç, bu hassasiyete devam edeceklerini belirtti. Tunç, hayvanları öldürenlere hapis cezasının, iktidarları döneminde getirildiğini hatırlattı.

Bir kediyi öldüren kişiye 2,5 yıl hapis cezası verildiğini aktaran Tunç, şöyle devam etti:

- Asıl problem, sokakların güvenli hale getirilmesi. İnsanlara zarar veren hayvanların, insanlardan, çocuklardan uzaklaştırılması. Meclisimiz konuya el attı. Teklif, sokakları daha güvenli hale getirecek bir yasa teklifi. Komisyonda da önergelerle bazı değişiklikler yapıldı. Teklif, Genel Kurulun takdirinde. Burada hayvanlarımızı da koruyacağız ama tehlike arz eden, insan sağlığına, diğer hayvanlara zarar veren, diğer hayvanların sağlığını tehdit eden unsurlarla ilgili kanunda birtakım tedbirler alınıyor. Bu tedbirleri almak da ülkeyi yöneten iktidarın, Meclisin sorumluluğunda. O nedenle bu sorumluluğu omuzlayan Meclisimiz var. Burada sokakları daha güvenli hale getirmeye yönelik bir tedbirden bahsediyoruz. Hayvanlarımızı da koruyacağız, insanlarımızı da koruyacağız.

Konuyu çarpıtarak, eleştirilerle siyasi sonuç çıkarmaya çalışanların yanlış yaptığının altını çizen Tunç, komisyon görüşmelerindeki görüntülerin yakışmadığını dile getirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Yılmaz Tunç sokak hayvanları kanun teklifi