Adalet Bakanı Tunç: Yargıdaki FETÖ temizliği sürüyor

15 Temmuz’un 8. yıl dönümüne günler kala açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargıdaki FETÖ temizliğinin devam ettiğini belirtti. Tunç, bugüne kadar yürütülen soruşturmalar sonucunda 4 bin 6 savcı ve hakimin görevden alındığını ifade etti.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Adalet Bakanı Tunç: Yargıdaki FETÖ temizliği sürüyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sabah Gazetesi Ankara İstihbarat Şefi Halit Turan’a açıklamalarda bulunarak, "Yargının kendi içinde de temizlik sürüyor," dedi ve ekledi: "HSK tarafından 2016 yılında 16 bin 176 hakim ve savcı görev yapmaktayken, yapılan inceleme ve soruşturmalar sonucunda FETÖ ile bağlantısı tespit edilen 4 bin 6 kişi ihraç edildi."

3 BİN FETÖCÜ ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Bakan Tunç’un açıklamalarından öne çıkanlar şunlar oldu:

289 fiili darbe davasının tamamı karara bağlandı. Temyiz incelemesi tamamlanan 206 dava Yargıtay tarafından onandı. 1,634 kişiye ağırlaştırılmış müebbet, 1,366 kişiye müebbet, 1,891 kişiye ise süreli hapis cezası verilerek toplamda 4,891 kişi mahkum edildi. 2,870 beraat ve 964 ceza verilmesine yer olmadığı kararı çıktı. Genel olarak, FETÖ/PDY ile ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında bugüne kadar 705,172 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Şu anda ceza infaz kurumlarında toplam 13,251 tutuklu ve hükümlü bulunuyor.

FETÖ’NÜN İADE SÜRECİ

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi için Adalet Bakanlığı tarafından ABD makamlarına 7 iade talebi yapıldı. 15 Temmuz darbe girişimi başta olmak üzere 27 suçtan iadesi istendi. İstenen ek bilgiler de eksiksiz olarak iletildi. Açıkça ifade etmek gerekirse, iade dosyalarımız tam ve eksiksizdir. Tüm deliller ABD makamlarıyla paylaşıldı. Türkiye ile ABD arasındaki iade anlaşmasında belirlenen tüm koşulları taşıyan talep, ABD Adalet Bakanlığı’nda bekletilmektedir.

15 temmuz fetö yargı