ABD'den PKK'ya desteğini arttırıyor: İçinde radar sistemi de var

Amerika Birleşik Devletleri, Suriye’deki kara gücü terör örgütü PKK/YPG’ye 2 konvoy daha silah ve mühimmat gönderdi. Toplam 130 araçlık sevkiyatta, hava araçlarına karşı radar sistemlerinin de yer alması dikkat çekti.

Türkiye’nin Suriye’deki terör yuvalarına kara operasyonu hazırlıkları sürerken, Amerika Birleşik Devletleri PKK/YPG’ye silah ve mühimmat desteğini artırdı.

ABD, terör örgütüne destek amacıyla bu hafta içinde silah ve mühimmat yüklü 90 ve 40 araçlık iki konvoyu daha bölgeye gönderdi.

Suriye-Irak sınırındaki El-Velid Sınır Kapısı’ndan Suriye’nin kuzeydoğusuna ulaşan ilk konvoyda, hava araçlarına karşı kullanılan gelişmiş radar sistemlerinin de olması dikkat çekti.

Bradley muharebe aracı, zırhlı araçlar, tank taşıyıcılar ve lojistik malzemelerin de bulunduğu konvoyun varış noktası Tel Baydar ve Al-Shaddadi oldu.

Yine Velid Sınır Kapısı’ndan giriş yapan ikinci konvoy ise 90’dan fazla kamyondan oluştu. Haseke’ye giden konvoyun obüs, mühimmat, yakıt tankları, silah ve askeri teçhizat taşıdığı görüldü.

ABD geçtiğimiz haftada da Suriye’ye devasa bir silah ve mühimmat konvoyu göndermişti. 120 kamyondan oluşan askeri konvoy da Haseke’nin güneyindeki Tel Baydar Üssü’ne gitmişti.

Amerika Birleşik Devletleri suriye pkk YPG RADAR sistemi