ABD askerine çuval geçiren gençler için “Çuval Nöbeti” devam ediyor

ABD askerine çuval geçiren Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin tutuklanmasının ardından, Vatan Partisi Dikili İlçe Başkanlığı, İzmir Aliağa Cezaevi önünde "çuval nöbeti" başlattı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
ABD askerine çuval geçiren gençler için “Çuval Nöbeti” devam ediyor

İsrail’in güvenliğini sağlamakla görevli olarak İzmir Limanı’na demirleyen ve ABD’nin en büyük taarruz gemilerinden biri olan USS Wasp’ta görevli Amerikan askerine çuval geçiren Vatan Partisi Öncü Gençlik ve TGB üyesi 10 kişinin tutuklanmasına karar verilmişti.

ÇUVAL NÖBETİ

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, ABD askerlerinin başına çuval geçirdikleri noktada, il ve ilçe başkanlıklarının ülke genelinde basın açıklamaları yaptığını ve gençlerin serbest bırakılması gerektiğini ifade etti. Bu açıklamaların ardından, Vatan Partisi Dikili İlçe Başkanlığı, tutuklu gençlerin bulunduğu Aliağa Şakran Cezaevi önünde “çuval nöbeti” başlattı.

Aydınlık gazetesine konuşan Vatan Partisi İzmir İl Yöneticisi Baittin Erbey, “Şakran Cezaevi’nin önündeyiz. Vatansever gençlerimizi tutukladılar. Gençlerimiz serbest bırakılana kadar her gün buraya geleceğiz. Onların vatan savunduğunu biliyoruz, vatan savunmak suç değildir,” dedi.

Erbey ayrıca, “Amerikan askerlerinin Türk askerinin başına çuval geçirdiği zaman bu suç sayılmıyor, ama Türk gençleri Amerikan askerine çuval geçirdiğinde bu suç oluyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır,” diye ekledi.

çuval davası nöbet vatan partisi