4 Türk azınlık ilkokulu kapatıldı! Yunanistan, Batı Trakya Türklerine baskıya devam ediyor

Batı Trakyalı Türkler, öğrenci yetersizliği ve ekonomik gerekçelerle dört Türk azınlık ilkokulunun kapatılmasına tepki gösterdi. Ulusal Kanal'a konuşan İskeçe Türk Birliği Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, "Azınlık eğitiminin sona ermesi ve azınlık okullarının bitirilmesi amaçlanıyor." dedi.

Yunanistan, Batı Trakya Türklerine baskıya devam ediyor. Bölgede öğrenci yetersizliği ve ekonomik gerekçelerle dört Türk azınlık ilkokulunun kapısına kilit vuruldu.

Batı Trakya Türk Azınlık ilkokullarının sayısı 90’dan 86’ya düştü. Bu okullarda 4 bine yakın öğrenci eğitim görüyor. Eğitimler Türkçe ve Yunanca veriliyor.

Yunanistan azınlık okullarının tamamanı kapatmak istiyor. Yunanistan'daki İskeçe Türk Birliği Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu son durumu Ulusal Kanal'a anlattı. Ozan Ahmetoğlu, "Ne gibi adımlar atılmasını, ne gibi önlemler alınmasını istiyoruz, bu konuda devletin, hükümetin, Atina'nın en azından azınlık eğitim kurumlarıyla, azınlık temsilcileriyle oturup çok ciddi anlamda görüşmelerde, istişarelerde bulunması gerekiyor." dedi.

Çocuk sayısı çoğalsa da hiçbir zaman okullar tekrardan açılmıyor, Yunan Hükümeti ikili bir politika izliyor. Azınlık okullarının kapatılması Lozan Antlaşması’na da aykırı...

Batı Trakya Türkleri Türk azınlıklar yunanistan