4 terörist etkisiz hale getirildi! Operasyonları Milli Savunma Bakanlığı açıkladı

Irak'ın kuzeyine başarılı bir hava harekatı gerçekleştirildiği duyuruldu. Milli Savunma Bakanlığından operasyonun ayrıntılarıyla ilgili yapılan açıklamada, 1'i kırmızı kategoride aranan 4 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
4 terörist etkisiz hale getirildi! Operasyonları Milli Savunma Bakanlığı açıkladı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) sınır ötesindeki başarılı operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Irak'ın kuzeyindeki Pençe operasyon bölgesinde kritik bir operasyona daha imza atıldı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Irak'ın kuzeyindeki Pençe bölgesine hava harekatı düzenlendiğini duyurdu. Operasyonun ayrıntılarına ilişkin yapılan açıklamada, 1'i kırmızı kategoride aranan 4 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin "Sevkan Çele" kod adlı Yusuf Kalkan olduğu, söz konusu teröristin terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer aldığı ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" suçlarından da aranma kaydı olduğu belirlendi.

ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yürütülen çalışmalarla ilgili bir açıklama daha yapıldı.

Yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlere ait çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesinin ele geçirildiğini bildirdi.

4 terörist etkisiz hale getirildi! Operasyonları Milli Savunma Bakanlığı açıkladı - Resim : 1

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kahraman Mehmetçiklerimiz, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetlerinde teröristlere ait çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirdi." ifadesi yer aldı.

Açıklamada, ele geçirilenler arasında 1000 Doçka mühimmatı, 107 milimetre 7 roket mühimmatı, 10 antipersonel mayın, 6 havan mühimmatı, 2 su deposu, IP kamera ve muhtelif yaşam malzemesinin yer aldığı belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

operasyon terörist Milli Savunma Bakanlığı