27 ilde FETÖ operasyonu: 74 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 4 gündür 27 ilde FETÖ'ye yönelik devam eden "KISKAÇ-22" operasyonlarında 74 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
27 ilde FETÖ operasyonu: 74 şüpheli yakalandı

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Adana, Ankara, Antalya, Ardahan, Aksaray, Bartın, Bursa, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Isparta, İzmir, Karaman, Kocaeli, Konya, Kütahya, Kırşehir, Malatya, Manisa, Mersin, Ordu, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa ve Tokat illerinde FETÖ'ye yönelik Kıskaç-22 operasyonlarının düzenlendiğini belirtti.

Operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 74 şüphelinin, örgütün sözde "adliye, askeri, emniyet mahrem ve güncel yapılanması" içerisinde faaliyet gösterdikleri tespit edildi. Zanlıların, örgütün gizli imamlarıyla ankesörlü telefonlar üzerinden iletişim kurdukları, örgütün kripto haberleşme programı ByLock'u kullandıkları, daha önce gözaltına alınan şüphelilerin ifade ve teşhislerinde isimlerinin geçtiği, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kayıtları olduğu belirlendi.

Operasyonlar sırasında çok miktarda döviz, Türk lirası ve altın ele geçirilirken, dijital materyaller de incelenmek üzere alındı.

Operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik eden Bakan Yerlikaya, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. FETÖ'cülere göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin desteği ve dualarıyla terör örgütleri ve onların işbirlikçilerine karşı operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

fetö operasyon