26 şehirde Narkoçelik-31 operasyonları! Operasyonların ayrıntıları ortaya çıktı

Uyuşturucu imalatı ve satışı yapanlara yönelik 26 şehirde Narkoçelik-31 operasyonları düzenlendi. Operasyonların ayrıntılarını açıklayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 91 zanlının yakalandığını ve 1 ton 47 kilogram uyuşturucu ele geçirildiğini bildirdi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
26 şehirde Narkoçelik-31 operasyonları! Operasyonların ayrıntıları ortaya çıktı

Yurt genelinde çeşitli suçlarla mücadele kapsamında güvenlik güçlerinin çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Son olarak 26 şehirde, uyuşturucu imalatı ve satışı yapanlara yönelik Narkoçelik-31 operasyonları düzenlendi. Operasyonların ayrıntılarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıkladı.

91 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, il jandarma komutanlıkları tarafından 253 ekip ve 996 personel ile Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Manisa, Aksaray, Adana, Balıkesir, Bitlis, Batman, Bingöl, Malatya, Ağrı, Kırklareli, Aydın, Yalova, Afyonkarahisar, Antalya, Erzurum, Karaman, Sakarya, Rize, Kırıkkale, Muğla, İzmir, Siirt ve Ankara olmak üzere 26 ilde düzenlendiğini bildirdi.

Bakan Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, gözaltına alınan 91 şüpheliden 55'i tutuklandı, 9'u hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer zanlıların işlemleri devam ediyor.

Aramalarda 1 ton 47 kilogram uyuşturucu, 8 milyon 249 bin kök Hint keneviri ve kök skunk ile 21 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

Bakan Ali Yerlikaya, açıklamasında, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Ali Yerlikaya operasyon uyuşturucu