2 Bin kişilik ekip Narin'i arıyor: Yeni bulgular tespit edildi!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları 17 gündür sonuçsuz kaldı. 21 Ağustos’ta Tavşantepe Mahallesi’nde ortadan kaybolan küçük Narin için yürütülen arama çalışmaları devam ediyor.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
2 Bin kişilik ekip Narin'i arıyor: Yeni bulgular tespit edildi!

 Geniş bir bölgede haftalardır süren araştırmalardan henüz net bir sonuç alınamazken, çalışmalar yeni bir aşamaya geçti. Daha önce bölgeyi defalarca tarayan ekipler, Narin’e ait olabilecek herhangi bir ipucunu bulmak için çalışmaları yeniden başlattı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda, tüm bölge baştan sona tekrar taranacak. Tavşantepe köyü çevresinde dört nokta, uydu fotoğraflarına dayanarak uzman ekiplerce işaretlendi ve bu noktalarda yoğunlaşılacak. Arama çalışmalarına 2 bin personel, 2 helikopter ve 48 drone katılıyor. Uzmanlar, gözden kaçabilecek en ufak detayı dahi atlamamak için bölgeyi sekizinci kez tamamen tarayacaklarını belirtiyor.

DW Türkçe’nin haberine göre, arama kurtarma, istihbarat ve sorgu teknikleri uzmanları ile pedagoglardan oluşan özel ekip, 24 saat esasına göre çalışıyor. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gönderilen özel bir ekip de arama çalışmalarına katılmak üzere Diyarbakır’a geldi. İlk kez Tavşantepe Mahallesi mezarlığında farklı bir arama gerçekleştirildi. ASELSAN’ın yeraltı görüntüleme cihazlarıyla eski ve yeni mezarlar tarandı, ancak Narin’e ait izlere henüz ulaşılamadı. Ekipler şüpheli bazı bulgulara rastladı, ancak bunların Narin’e ait olup olmadığı henüz bilinmiyor. Bulgular, inceleme yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Narin’in kaybolmasıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma da devam ediyor. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 60’tan fazla kişinin ifadesine başvuruldu, bunlardan 8’i şüpheli olarak değerlendiriliyor. Sorgu uzmanları, ifadelerdeki çelişkileri çözmek için bazı kişileri birden fazla kez sorguya aldı.

Narin’in amcası S.G., dört gün önce “kasten öldürme” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Ancak Güran Ailesi, S.G.’nin suçsuz olduğuna inanıyor. Ailenin avukatı Seda Toğrul, Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak tutuklama kararına itiraz edecek. Mahkeme, itirazı üç gün içinde değerlendirecek ve amca S.G.’nin serbest bırakılmasına veya tutukluluğunun devamına karar verecek.

Hukukçular, her durumda soruşturmanın tamamlanabilmesi için Narin’in bulunmasının şart olduğunu ifade ediyor. Avukat Seda Toğrul, henüz Narin’e ulaşılamamışken cinayet gibi ciddi bir suçlamayla tutuklama kararı verilmesini hukuka aykırı buluyor. Tutuklama kararına itiraz da bu argüman üzerine kurulacak. Yetkililer ise tutuklamanın, güçlü şüphe nedeniyle tedbir amaçlı yapıldığını belirtiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Narin Güran arama soruşturma