18 terörist etkisiz hale getirildi! Mehmetçik'ten üst üste başarılı operasyonlar

Türk askeri, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyine yönelik önemli operasyonlara imza attı. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyinde 7 PKK'lı, Suriye'nin kuzeyinde 11 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
18 terörist etkisiz hale getirildi! Mehmetçik'ten üst üste başarılı operasyonlar

Yurt içinde ve sınır ötesinde terör örgütleriyle mücadele tüm kararlılığıyla sürüyor. Son olarak Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki bölgelerde önemli operasyonlar düzenlendi. Operasyonların ayrıntılarıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığından (MSB) açıklama geldi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kilit bölgesinde 7 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Operasyonla ilgili bakanlıktan yapılan açıklamada, "Teröristlere inlerinde hesap soruyoruz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kilit bölgesinde 7 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi. Bölgede tek bir terörist kalmayıncaya kadar operasyonlarımız kararlılıkla sürecek." ifadeleri kullanıldı.

18 terörist etkisiz hale getirildi! Mehmetçik'ten üst üste başarılı operasyonlar - Resim : 1

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde ise 11 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan operasyona ilişkin yapılan açıklamada, "Gücünü asil milletimizden alan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terörist temizliğine ara vermeden devam ediyor. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde belirlediği 11 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdi. Kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek." denildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

operasyon terörist son dakika Milli Savunma Bakanlığı