15 terörist etkisiz hale getirildi! Operasyonların ayrıntıları açıklandı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bölücü terör örgütüne karşı mücadelesi tüm kararlılığıyla sürüyor. Son olarak Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 15 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Operasyonların ayrıntılarıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığından (MSB) açıklama yapıldı.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
15 terörist etkisiz hale getirildi! Operasyonların ayrıntıları açıklandı

Yurt içinde ve sınır ötesinde bölücü terör örgütüyle mücadele kapsamında kahraman Türk askerinin kararlı mücadelesi tüm hızıyla sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), özellikle son dönemde Irak ve Suriye'nin kuzeyinde üst üste başarılı operasyonlara imza atıyor. Söz konusu kritik operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Operasyonların detaylarıyla ilgili açıklama Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapıldı.

MSB, Irak'ın kuzeyinde 11 PKK'lı, Suriye'nin kuzeyinde ise 4 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

15 terörist etkisiz hale getirildi! Operasyonların ayrıntıları açıklandı - Resim : 1

"Öngörülemez, Alışılmadık, Süratli ve Sürekli" başlığıyla pperasyonlara ilişkin yapılan açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyindeki Kandil, Asos, Gara, Hakurk bölgelerinde tespit ettiği 11 PKK’lı terörist ile Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde belirlediği 4 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hâle getirdi." ifadelerine yer verildi.

terörist operasyon Milli Savunma Bakanlığı son dakika