15 Temmuz'da Vatan Partisi önderliği! Doğu Perinçek ve parti önderleri FETÖ'cü girişimi bozguna uğrattı

15 Temmuz darbe girişiminin bozguna uğratılmasında Vatan Partisi tarihi rol oynadı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kalkışmanın ABD destekli FETÖ'cü darbe girişimi olduğunu ilk söyleyen siyasetçi oldu. Perinçek, FETÖ darbesinin ezileceğini vurguladı.

Haber Merkezi Haber Merkezi

15 Temmuz 2016 ABD destekli FETÖ'cü darbe girişiminde Vatan Partisi'nin tarihi açıklamaları ve müdahaleleri darbenin seyrini değiştirdi.

Saat 23.40'da dönemin Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan, canlı yayınına çıkarak tarihi açıklamalar yaptı.

Saat 23.48'de Vatan Partisi'nden ilk açıklama geldi. Sosyal medya hesabında yayınlanan açıklamada "Fethullahçı kalkışmayı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milleti bastıracaktır!" ifadeleri kullanıldı.

Aynı dakikalarda Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek de paylaşım yaparak ekranlarda okunan darbe bildirisinin Türk Silahlı Kuvvetleri adına yapılmadığını vurguladı.

Saatler gece yarısını geçtikten sonra 00.24'te Vatan Partisi Genel Başkanı sosyal medyadan açıklama yayınladı. Vatan Partisi lideri daha sonra Ulusal Kanal'dan yayınlanan videoyla darbenin Amerikancı bir kalkışma olduğunu ve Fethullahçıların kalkışması olduğunu vurguladı. FETÖ'nün kalkışması olduğunu ilk dile getiren siyasetçi olan Perinçek, darbenin bastırılacağını söyledi.

ULUSAL KANAL ABD'NİN ROLÜNÜ VURGULADI

Ulusal Kanal ise gece boyunca darbe girişimini Amerika'nın yaptığını ve ordu içindeki FETÖ'cülerin eylemi olduğunu anlattı.

Doğu Perinçek, darbe girişiminin 8. yılında da yeni açıklamalar yaptı. "15 Temmuz Türkiye tarihinde gördüğümüz Amerikancı darbelerin sonuncusu ve başarısızı" diyen Perinçek, darbe girişiminin Türkiye'nin PKK'yı hendeklere gömme operasyonlarına ABD'nin yanıt olduğunun altını çizdi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

vatan partisi Doğu Perinçek 15 temmuz darbe girişimi