13 ilde dev operasyon: 364 milyon liralık suç ağı çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, jandarma tarafından 13 ilde düzenlenen "Sibergöz-50" operasyonlarında, nitelikli dolandırıcılık, çevrim içi çocuk müstehcenliği, cinsel taciz ve yasa dışı bahis suçlarına karışan 24 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
13 ilde dev operasyon: 364 milyon liralık suç ağı çökertildi

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Elazığ, Niğde ve Edirne merkezli olmak üzere Adana, Diyarbakır, Mersin, Gaziantep, İstanbul, Amasya, Ankara, İzmir, Kastamonu ve Muğla'da "Sibergöz-50" operasyonlarının gerçekleştirildiğini belirtti. Bu operasyonlar sonucunda, toplamda 364 milyon liralık işlem hacmine sahip hesaplarla bağlantılı 24 şüphelinin gözaltına alındığını ifade etti:

"Kara vatanda olduğu gibi siber vatanda da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında. Operasyonlar sonucu çok sayıda bilgisayar, telefon, sim kart, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartı ele geçirildi. Operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

siber suç operasyon