Eskişehir'de ne yenir? Eskişehir'in vazgeçilmez lezzetleri!
Eskişehir'de ne yenir sizler için detaylı bir şekilde hazırlıyoruz. En vazgeçilmez Eskişehir lezzetlerini tatmadan bu şehirden dönmemelisiniz. Dikkat! Bu lezzetler sizi tekrardan Eskişehir'e götürecek!
Eskişehir'de et yemeyi düşünüyorsanız Külbastı'yı kesinlikle denemelisiniz. Izgara edilen dana eti, ince dilimler halinde servis edilir ve mükemmel bir lezzet karmaşasına dönüşür.
Eskişehir'e özgü bir lezzet olan Çi Börek, ince hamurun içine kıyma ve baharatlarla hazırlanan bir çeşit börektir. Genellikle lavaş ekmekle servis edilir.
Eskişehir'de sokak satıcılarında bulabileceğiniz haşhaşlı simit, tatlı bir atıştırmalık olarak tercih edilir.
Balaban Köfte dövülmüş kırmızı et, baharatlar ve soğan karışımından yapılır ve yoğurtla servis edilir. Eskişehir'e geldiyseniz kesinlikle denemelisiniz.
Kimilerine göre Melemen kimilerine göre ise Menemen kahvaltıların gözdesi olmaktadır. Eskişehir'de çok sevilen bu yemek yeşil biber, domates, yumurta ve baharatların bir araya gelmesiyle yapılır.
Mıcık mıcık pilavı pirinç pilavının üzerine kızarmış yağlı ekmek parçaları eklenerek hazırlanan geleneksel bir lezzettir.
Mürdüm erişte ince erişte makarnalarının üzerine kırmızı biberli ve cevizli bir sos eklenerek yapılan bir Eskişehir'e özgü bir lezzettir.