Uzman isim hesapladı: Ocak 2025 emekli ve memur zammı ne kadar olacak?

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak Ocak 2025 zammı için geri sayım devam ederken, Ağustos ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte zam oranları merakla bekleniyor. Sosyal güvenlik uzmanı Murat Bal 4 ayın verilerine göre tahmin edilen zam oranını paylaştı.

Mert Sagit Mert Sagit
Uzman isim hesapladı: Ocak 2025 emekli ve memur zammı ne kadar olacak?

Emekli ve memur maaşlarına yapılacak Ocak 2025 zammı için geri sayım devam ederken, Ağustos ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte zam oranları merakla bekleniyor. Sosyal güvenlik uzmanı Murat Bal, Temmuz ve Ağustos ayı enflasyon oranlarını analiz etti ve önümüzdeki 4 ayın verilerine göre tahmin edilen zam oranını paylaştı.

 Temmuz 2024’te memur ve memur emeklilerine %19,31, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise %24,73 oranında zam yapılmıştı. Şimdi ise gözler, Ocak 2025’teki zam oranını belirleyecek olan yılın ikinci yarısındaki enflasyon verilerine çevrildi. CNN Türk’te yer alan habere göre, sosyal güvenlik uzmanı Murat Bal, Temmuz ve Ağustos aylarında sırasıyla %3,31 ve %2,47 olarak açıklanan enflasyon oranlarının, %6’ya yakın bir artışa işaret ettiğini belirtti.

OCAK 2025 ZAM BEKLENTİSİ: SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNE %15, MEMURLARA %10-11

Murat Bal, Ocak 2025’te kesinleşecek zam oranları için mevcut tahminlere göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri için %15, memur emeklileri için ise %10-11 civarında bir artış beklediğini ifade etti. Bal, "Beklenti anketlerinde enflasyon maksimum %41 civarında çıkıyor. Hedeflenen enflasyon ise %36-37 arasında olacak gibi görünüyor" diyerek, 3 Ocak’ta rakamların netleşeceğini belirtti. Ocak ayına kadar açıklanacak enflasyon oranlarıyla zam miktarı kesinleşecek ve milyonlarca emekli ile memur için yeni maaş düzenlemeleri yapılacak.

zamlı memur maaşları emekli maaşları