Uzman isim duyurdu: 'Asgari ücrete 1 Ocak'tan önce zam gelebilir'

Emekli maaşlarına yapılan zammın ardından, asgari ücretle çalışanlar da yeni bir zam haberini büyük bir umutla beklemeye başladı. SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Ocak ayı öncesinde bir ara zam yapılabileceğini iddia etti. Peki, asgari ücrete yapılacak zam ne kadar olacak? İşte uzman ismin açıklamaları...

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Uzman isim duyurdu: 'Asgari ücrete 1 Ocak'tan önce zam gelebilir'

2024 yılı itibarıyla asgari ücrete yüzde 49 oranında bir zam yapılmış olmasına rağmen, son 7 ayda asgari ücretin alım gücü ciddi şekilde geriledi. Temmuz ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, uzmanlar asgari ücret konusunda değerlendirmelere başladı.

Emekli maaşlarına yapılan zamların ardından, asgari ücretliler de benzer bir zam beklentisine girdi. Bu bağlamda, SGK Uzmanı İsa Karakaş, asgari ücret için tarih ve rakam vererek, Ocak ayı öncesinde bir ara zam yapılabileceğini belirtti.

"20 Bin Liranın Üzerine Çıkabilir"
SGK Başuzmanı İsa Karakaş, hükümet tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen, asgari ücrete ek zam konusunda daha fazla gecikme yaşanmasının mümkün olmadığını vurguladı. Karakaş, Eylül ayına kadar asgari ücrete bir ara zam yapılabileceğini ve bu zammın 3.500 TL'yi bulabileceğini ifade etti. Beklenen bu ara zam ile birlikte, asgari ücretin 20 bin liranın üzerine çıkabileceğini söyledi.

Asgari ücret ekonomi zam