TÜRK-İŞ'ten hükümete ekonomi tepkisi! 20 Ağustos'ta 81 ilde meydanlara çıkacak

Hükümetin ekonomide izlediği politikanın faturasını dar gelirli vatandaş ödüyor. TÜRK-İŞ izlenen politikalara tepkili. 20 Ağustos'ta seslerini duyurmak için 81 ilde meydanlara çıkacaklar. TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Alemdar, eylemler öncesi Ulusal Kanal'a konuştu.

Ekonomi yönetiminin politikaları sahada karşılık bulmuyor. Az kazanandan çok, çok kazanandan ise neredeyse hiç vergi alınmıyor. Ekonomik krizin faturası da vatandaşın, emekçinin sırtına yükleniyor.

Yüksek enflasyon ve her geçen gün artan hayat pahalılığının faturası emekçinin sırtına yükleniyor. Büyük sermayeye dokunulmuyor. TÜRK-İŞ ekonomik gidişata ses yükseltti, "Dayanacak gücümüz kalmadı” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Alemdar, Ulusal Kanal'a konuştu. Eyüp Alemdar, "Çok büyük vergi veriyoruz. Vergi adaleti bu kanunla sağlanmadı. Bu vergi sistemini değiştirmek için her türlü mücadeleyi yapacağız. En son çıkan vergi paketinde bize diyorlar ki adaleti sağladık ama adalet sağlanmadı." dedi.

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu’nda alınan karar sonrası çeşitli illerde düzenlenen ve işçi sınıfının sorunlarının dile getirildiği basın toplantılarına bu kez İstanbul ev sahipliği yaptı.

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Koop-İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar, TEK Gıda-İş Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında hükümetin uyguladığı politikalara tepki gösterdi.

- Büyük şehirlerde 15 binden aşağı kira kalmadı. Artık okullar açılacak. Aileler, çocuklarımızı nasıl okutacağız diye kara kara düşünmektedir.

TÜRK-İŞ, 81 ilde meydanlara inecek, hükümete seslenecek. Eyüp Alemdar, "20 Ağustos günü Türkiye'nin 81 ilinde büyük katılımlı basın açıklaması yapacağız. 26 Ağustos günü Çerkezköy'de büyük bir miting yapacağız. 3 Eylül'de Zonguldak'ta büyük miting yapacağız. Arkasından TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK, Ankara başta olmak üzere hangi illerde miting yaparız, yeni eylemlerin takvimini açıklayacak." dedi.

Başlatılan eylem planının ayrıntılarını anlatan Eyüp Alemdar, sonuç alınmaması halinde eylemlerimizin artarak devam edeceğini vurguladı.

- Mutlaka gelirimizi artırmak için bu mücadeleye devam edeceğiz. TÜRK-İŞ olarak da eylemlerimize karşılık verilmezse devam ettireceğiz.
türk iş vergi ekonomi