TOKİ arsa başvuru ücreti ne kadar? TOKİ arsa başvuru ücreti nasıl yatırılır?

TOKİ arsa başvuruları, 10 Ekim tarihi itibaren başladı. TOKİ arsa başvuru yapacak vatandaşlar ise "TOKİ arsa başvuru ücreti ne kadar?" şeklinde araştırmalar yapıyor. İşte TOKİ arsa başvuru ücretleri hakkında detaylar...

TOKİ arsa başvuru ücreti ne kadar? TOKİ arsa başvuru ücreti nasıl yatırılır?
AA

TOKİ "İlk Evim Arsa" projesi bugün itibari ile başladı. 7 Kasım'a kadar sürecek başvurularda vatandaşlar, arsa ücretlerini internette aramaya başladı. İşte arsa ücretleri hakkında detaylı bilgiler... 

TOKİ ARSA BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

TOKİ başvuru ücreti başvuru için 500 TL yatırılması gerekmektedir. 'İlk Evim Arsa' başvuruları 10 Ekim - 7 Kasım 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Başvurular Ziraat Bankası, Halkbank şubelerinden ve E-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. Arsa tahsis bedelinin 1/10'u peşin geriye kalanı 9 yılda 9 eşit taksitle ve faizsiz olarak ödenecek.

Arsa tahsisi yapıldıktan sonra, 1/10 arsa tahsis bedeli peşinatı ödenecek, noter taahhütnamesi imzalanarak arsa tahsis bedelinin geriye kalan 9 taksitin 9 yılda 9 eşit taksite bölünecek.

TOKİ ARSA BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

• T.C. Vatandaşı olmak.
• 18 yaşını doldurmuş olmak.
• O Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek veya o ilçe nüfusuna kayıtlı olmak (Tahsis edilecek arsalar, Büyükşehir Merkez ilçelerden herhangi birisinde ise Merkez ilçelerden herhangi birisi sınırı içinde ikamet etmek veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmak. Diğer Belediyelerde ise arsa tahsisi öngörülen Belediye sınırları içerisinde ikamet etmek veya ilçe nüfusuna kayıtlı olmak.)
• Aylık Gelir Durumu 16.000 TL'nin altında olması.
• Arsa tahsis edilecek kimselerin, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan arsa payına (kat irtifakı tapusu) sahip olmaması şarttır.
• İdaremizce yapılmış uygulamalardan daha önce faydalanmamış olmak.
• Başvuru bedeli olarak 500 TL yatırılması.

toki toki arsa satışı toki arsa satışları toki arsa çekilişi toki arsa başvuru