TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den taksimetre ayarlama ücretleriyle ilgili çağrı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'ndan taksimetre ücretleriyle ilgili çağrı geldi. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "Taksimetre ayarlama ücreti standart olmalı. Böylelikle hem esnaf hem de geçirilen zaman kaybının telafi edilmesi lazım" dedi.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'den taksimetre ayarlama ücretleriyle ilgili çağrı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, taksimetre ayarlama ücretlerine ilişkin açıklama yaptı.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ülke genelinde taksimetre ayarlama ücretlerinin ülke genelinde standart olması gerektiğini dile getirdi.

Bendevi Palandöken, ülke genelinde sayıları 100 bini bulan taksici esnafının taksimetre ayarlama ücretinden dolayı mağdur olduğunu ifade etti.

Palandöken, "Bilindiği üzere taksimetre ayarlama ücretleri her ilde farklı. Dolayısıyla bu farklılık şoför esnafını ve aynı şekilde yanında çalışanı mağdur ediyor. Dolar kurunun farklılaşması nedeniyle petrolde de zaman içerisinde değişiklikler oluyor. Şoförlerimiz taksimetre güncelleme işlemine gittiği zaman 5 dakikalık bir işlem olmasına rağmen en ucuz ilde bin liranın üstü, İstanbul gibi en pahalı ilde ise 2 bin 950 hatta 3 bin TL. Bu ücretlere mutlaka bir standart getirilmeli" dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde çok sayıda taksici esnafının kuyruğa girip sıra beklerken zaman ve para kaybettiğini kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

TESK bendevi palandöken taksimetre