Temmuzda enflasyon yeniden yükselecek! Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay açıkladı

Enflasyon temmuz ayında yeniden yükselişe geçecek. Bakan Mehmet Şimşek'in artışa işaret eden açıklamalarından sonra bir değerlendirme de Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'dan geldi. Akçay, temmuzda aylık enflasyonun 1.5 puan artacağını tahmin ettiklerini açıkladı.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Temmuzda enflasyon yeniden yükselecek! Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay açıkladı

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, vergi ve yönetilen fiyatlardaki ayarlamaların temmuzda aylık enflasyona 1.5 puan ilave katkı yaratacağını tahmin ettiklerini açıkladı.

Reuters'a konuşan Cevdet Akçay, "Enflasyon beklentilerinin henüz çıpalanmadığını da açıkça görüyoruz. Enflasyon beklentileri hâlâ karamsar bir yönelimle oluşuyor ve geçmiş dönemlere kıyasla beklentilerin enflasyon gerçekleşmelerine hassasiyeti daha yüksek" dedi.

FAİZ İNDİRİMİ YAPILACAK MI?

Cevdet Akçay açıklamasında, faiz indiriminin gündemde olmadığını ve sıkı duruşun indirimler başladığında da korunacağını söyledi.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Akçay, para politikasındaki gevşemenin ancak aylık enflasyondaki kalıcı düşüşle birlikte başlayacağını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de "Temmuzda aylık enflasyonda geçici etkiler kaynaklı artış olmasını bekliyoruz" demişti.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

Merkez Bankası enflasyon Temmuz