Teksil sektöründe konkordato alarmı

Yılın ilk 6 ayında 605 firma konkordato kararı aldı. Firmalar arasında tekstil sektörü de var. Örme Sanayicileri Derneği Başkanı Fikri Kurt üreticiye duyarlı olma çağrısı yaptı. İflasların artması halinde istihdamın daha da daralacağını belirten Kurt, kazanılan kaynakların devreye alınmasını önerdi.

Kapasite daralıyor, konkordatoların sayısı artıyor. Üreticilerin Mısır'a yönelmesiyle tekstil sektörü kan kaybediyor. Yılın ilk 6 ayında 605 firma hakkında konkordato kararı alındı. Bu firmalar arasında tekstil sektörü de var.

Örme Sanayicileri Derneği Başkanı Fikri Kurt, konkordatoların artması halinde üretimin azalacağına işaret etti.

- Bugüne kadar güzel geldi ama şimdi kan kaybediyoruz.
- İflas ertelemeleri konkordato kararı alanlarla ilgili devletimizden rica ediyorum bu şirketlere başvuranların varlıklarına baksınlar. Geçmişte kazandıklarını satıp yeniden sektörün içine koymaları gerekiyor.
- Bütün şirketler konkordatoya teşebbüs ederse alacağını alamayan diğer vatandaş sayici ne duruma düşecek? Zincirleme birbirimize zarar sokmuş oluruz. Üretim azalacak, istihdam azalacak, ihracat azalacak.

Fikri Kurt, geçmişte kazanılan kaynakların devreye alınması gerektiğini vurguladı.

- Kaynaklarımızı şirketlerimize taze kan olarak koyarak yeniden önlem almamız lazım. Gelin duyarlı olalım. Milli değerler ekonominin büyümesiyle, istihdamla olur.

Fikri Kurt, konkordato kararı alınmadan önce o şirketle ilgili incelmeler yapılması gerektiğini kaydetti.

- 3-4 saat içerisinde bir savcının bu kararı vermesini ben uygun görmüyorum. Nasıl vergi denetmenleri bir şirketi denetliyorsa, aktif varlığına bakarak savcının karar vermesi lazım.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

tekstil sektörü konkordato İflas