Suların markaları aynı, litreleri aynı ama fiyatları farklı!

Denetimsizliğin bedelini vatandaşlar fahiş fiyatlarla alışveriş yaparak ödüyor... Ulusal Kanal ekibi, 2 farklı markete gitti. Aynı marka, aynı litre 2 adet su aldılar ama iki markete de farklı fiyat ödediler.

İstanbul'da suyun fiyatları ne kadar bilinmiyor. Ulusal Kanal ekibi, 2 farklı marketten birer adet su aldı. Markaları aynı, litreleri aynı ama fiyatları farklı...

Su hayatımızın temel ihtiyaçlarından birisi ama fahiş artış yüzünden vatandaşlar su alırken bile düşünüyor.

Tüketici Başvuru Merkezi Genel Başkanı Avukat İbrahim Güllü, vatandaşların E-Devlet uygulaması üzerinden fahiş fiyatlarla satış yapan kurum ve kuruluşları şikayet edebileceğini söyledi.

- Fiyat farklılığı piyasada bir düzensizlik olduğunu, bir denetim yetersizliği olduğunu gösteriyor. İşte bu noktada kamu otoritesinin ve Ticaret Bakanlığımızın mutlaka harekete geçip bu farklı fiyatlar belirleyen ve fiyatlar arasında fahiş fiyat farkı olan firmaları denetlemesi ve ona göre de gerekiyorsa fahiş fiyat uygulamasından kaynaklı olarak da idari para cezalarının uygulanması gerekiyor.

İbrahim Güllü, 7 Aralık 2022 tarihinde resmi gazetede yayımlanan Ticaret Bakanlığı'nın perakende ticaret düzenlemesine ilişkin yönetmeliğin uygulanmadığına dikkat çekti.

- Bu yönetmeliğe göre 200 ve üzeri şubeye sahip zincir marketler, ürünlerine ve şubelerine ilişkin verilerini, ticaret bakanlığının sistemini ekleyeceklerdi. Ancak aradan geçen bu süreç içerisinde maalesef bu sistem henüz kurulabilmiş değil. Eğer bu sistem kurulursa, ki beklentimiz kurulması yönünde, Ticaret Bakanlığı bulunduğu noktadan yani o sistemden bir tuşla aynı ürünün hangi markette kaça satıldığını görme imkanına sahip olacak. O zaman şu çok rahatlıkla tespiti mümkün olacak.
istanbul su fiyatları