Sigara içenleri üzecek haber: Dev zam geliyor

Sigara fiyatları üzerindeki zam dalgası hız kesmeden devam ediyor. Temmuz ayında iki kez artış yapılan sigara fiyatlarına, Eylül ayında bir zam daha yapılacağı duyuruldu. Peki, sigara fiyatlarına ne kadar zam yapılacak?

Mert Sagit Mert Sagit
Sigara içenleri üzecek haber: Dev zam geliyor

Sigara tiryakilerine kötü haber geldi. Sigara fiyatlarına 5 liraya kadar zam yapılacağı belirtilirken, zammın nedeni de açıklandı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada maliyet artışlarına dikkat çekti.

SİGARAYA ZAM

"Enflasyon sözde düşüyor ama Eylül ayı içinde sigara fiyatlarında 3 ila 5 TL arasında bir artış bekliyoruz," diyen TBYD Başkanı Erol Dündar, sigara zammının nedenini şu şekilde açıkladı:

"Şu anda da ürünler kısıtlı. Kısıtlama kalkmadı. Stok sorunu devam ediyor. Firmalar, üretimdeki sorunlar nedeniyle değil, maliyetlerin karşılanamaması sebebiyle her ay düzenli olarak zam yapıyorlar. Bu yüzden de ellerindeki malı hızla tüketmek istemiyorlar," dedi.

ALKOLE ZAM VAR MI?

Dündar, sosyal medya hesabından bir kullanıcının "Alkollü içkilere zam bekliyor musunuz?" sorusuna ise "Alkole şu anda bir zam yapılmayacak," yanıtını verdi.

alkol zam sigara zammı