Şeker-İş sorunları masaya yatırdı! Enflasyon, vergi sorunları, ücret adaletsizliği ele alındı

İşçi sınıfı, AK Parti hükümetinden "vergide ve ücretlerde adalet" istiyor. Şeker-İş Sendikası bu kapsamda, "Enflasyonda Atalet, Ücrette Sefalet, Vergide Adalet Arayışı Sempozyumu düzenledi. Sempozyumda konuşan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, vergi sistemine olan eleştirilerini yineledi.

Yüksek enflasyon emekçinin sırtına bir kambur gibi yüklendi. Türk-İş’e bağlı Şeker-İş işçilerin yaşadığı sorunları masaya yatırdı. Şeker-İş Sendikası Ankara’da, "Enflasyonda Atalet, Ücrette Sefalet, Vergide Adalet Arayışı" başlıklı sempozyumda uzmanlar ve sendika temsilcilerini bir araya getirdi.

Sempozyumun açılışında Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da konuştu. Atalay, işçilerin mevcut sistemde yaşadığı zorluğu anlattı. Ergün Atalay, "Sabah 6'da kalkıyoruz. Tulumu giyiyoruz akşam 6'da eve dönüyoruz. Bizim sefamız gelip parmaklara kadardır ama cefaımız inanın öyle bir noktada ki... Onun için biz bu dünyaya yorgun geldik. Yorgun gidiyoruz." dedi.

Ergün Atalay, Türkiye'deki vergi sistemini de eleştirdi. Atalay, "12 ay çalışıyor bir buçuk ayında vergiye veriyoruz yılda. Bizim bir ayda aldıklarımıza onlar bir haftalık, kedilere mama veriyorlar. Vergi dengesi sıkıntımız var. Ücretlerle ilgili sıkıntımız var. Gördüğümüz yanlışları her ortamda siyasi iktidar anlayacağı ile söylemek devam ederiz." dedi.

türk iş işçi vergi