Sağlık Bakanlığı 1468 personel alacak

T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2022 yılı için eski hükümlü/TMY statüsünde sürekli temizlik görevlisi alımı yedek listesinin göreve başlama işlemlerini duyurdu. Peki, başvurular nasıl ve nereden yapılacak? Özel şartlar nelerdir?

Mert Sagit Mert Sagit
Sağlık Bakanlığı 1468 personel alacak

T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2022 yılı için Eski Hükümlü/TMY statüsünde sürekli temizlik görevlisi alımı yedek listesinin göreve başlama işlemleri hakkında bir duyuru yayımladı. Bakanlık Merkez ve Taşra teşkilatları için 1.468 kadro için 12.01.2023 tarihinde noter huzurunda kura çekimi yapılmış ve sonuçlar Bakanlık tarafından ilan edilmişti. Atamalara dair detaylar, Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayınlandı. Peki, başvurular nasıl ve nereden yapılacak? Özel şartlar nelerdir? Başvuru için gerekli belgeler nelerdir?

 BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

Taşra Teşkilatına yedek olarak yerleşenlerin atamaya esas belgeleri 31 Temmuz 2024 tarihine kadar yerleşmeye hak kazandıkları il sağlık müdürlüklerince alınacak. Başvurular, şahsen yapılacak olup posta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecek. DUYURU: https://yhgm.saglik.gov.tr/TR-104908/2022-yili-eski-hukumlutmy-statusunde-surekli-isci--temizlik-gorevlisi-yedek-alimi-goreve-baslama-islemleri-hakkinda-duyuru.html

ÖZEL ŞARTLAR NELER?

İlköğretim kurumlarının birinden (5 yıllık ilkokul mezunu, 8 yıllık ilköğretim okulundan 6., 7. ve 8. sınıfı terk edenler ile yetişkinler II. kademe eğitimi başarı belgesi olanlar da dahil) veya ortaöğretim kurumlarının birinden veya önlisans programlarının birinden veya lisans bölümlerinin birinden mezun olmak.

1.468 Eski hükümlü/TMY sürekli işçi(temizlik göevlisi) alımı kurasında, yedek olarak yerleşenlerden istenen belgeler şu şekildedir:

Açıktan Atama Başvuru Formu, askerlikle ilişiği olup olmadığına dair belge, sağlık raporu- Adli Sicil/Arşiv Kaydı Belgesi, eski hükümlü belgesi, Mal Bildirimi Formu, Öğrenim durumuna ait belge, Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi.

sağlık bakanlığı sağlık bakanlığı personel alımı