Özel yurt fiyatları dudak uçuklatıyor

Üniversite kayıtlarının yapıldığı bu günlerde, öğrencileri ve velileri barınma telaşı sardı. Öğrenciler şimdiden özel yurtlarda yer ayırttırmaya başladı.

Barış Dikmen Barış Dikmen
Özel yurt fiyatları dudak uçuklatıyor

Üniversite kayıtlarının yapıldığı bu günlerde, öğrencileri ve velileri barınma telaşı sardı. Öğrenciler şimdiden özel yurtlarda yer ayırttırmaya başladı. Ulusal Kanal özel yurt fiyatlarını araştırdı, çıkan rakamlar dudak uçuklattı. Türkiye Gençlik Birliği Genel Sekreteri Aylin Kum, "Bu fiyatlar öğrenciye okulu bıraktırır" dedi.

Üniversiteyi ailesinin yaşadığı şehirde okumayan öğrenciler KYK yurdu için başvuru yaptı. KYK yurdunun çıkmama ihtimaline karşı ise öğrencilerin son çaresi özel yurtlar oldu.

 Özel yurtların aylık ortalama fiyatları Ankara'da 13 bin, Muğla'da 14 bin, İstanbul'da 16 bin, İzmir'de ise 18 bin TL oldu.

Tek tuvalet ve banyoya sahip 4 ve 6 kişilik odalarda kalan öğrenciler, özel yurtların fiyatlarının bu kadar fazla olmasına tepkililer.

 Büyükşehirler arasında özel yurt fiyatlarında ortalama 9 bin TL ile en düşük Denizli olurken, 10 bin TL ile Bursa ve Eskişehir, 12 bin TL ile Konya takip etti.

Özel yurtların fahiş fiyatlarına tepki gösteren Türkiye Gençlik Birliği Genel Sekreteri Aylin Kum, "Kamuya dayanan eğitim sistemi" şart dedi.

- Zaten Ekonomik koşullar öğrencilerin yaşamını zorlaştırıyor. Özel yurtların fahiş fiyatlarıyla karşılan öğrenciler bir darbede buradan almış oluyor. Bu fiyat öğrencilerin eğitim hayatını devam ettirmesinin önünde engel oluyor. Kamuya dayanan eğitim sistemi Türkiye'nin en büyük ihtiyacıdır.
Yurt özel yurt