O şehirde emeklilere aylık 2 bin TL destek ödemesi yapılacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ekonomik zorluklar yaşayan emeklilere yönelik "Emekli Destek Paketi" projesini başlattı. Projenin ilk ödemeleri 22 Temmuz'da yapıldı. İşte ayrıntılar...

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
O şehirde emeklilere aylık 2 bin TL destek ödemesi yapılacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, mevcut Halk Kart desteğinden faydalanan, 60 yaş üzeri emekli, yaşlılık, ölüm, dul ve engelli aylığı alan ve muhtaçlık sınırının altında geliri olan Muğla'da ikamet eden vatandaşlara yönelik yardım paketinin ilk ödemelerini 22 Temmuz'da kartlara yatırdı.

Bu "Emekli Destek Paketi" ile emeklilere bin TL pazar alışverişi, 300 TL ekmek, 200 TL su faturası ve 500 TL et desteği olmak üzere toplam 2 bin TL destek sağlanacak ve bu destek her ay düzenli olarak Halk Kart hesaplarına aktarılacak.

Ülke genelinde emeklilerin içinde bulunduğu durumu gözlemlediklerini ve onlara destek olabilmek için çeşitli çalışmalar başlattıklarını belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, şu ifadeleri kullandı:

“Ne yazık ki ülkemizde kötü bir ekonominin içinde emeklilerimiz zor günlerden geçiyor. Emekli maaşlarında büyük iyileştirmeler yapılmalı, yıllarca çalışıp bu ülkeye hizmet eden emeklilerimizin yaşam standartları yükseltilmelidir. Bizler bu durumun farkında olarak onlara destek olmak için yeni çalışmalar başlattık. Bunlardan ilki olan emekli destek paketini hayata geçirdik. İlk etapta Halk Kart desteğimizden yararlanan, şartları uyan vatandaşlarımız bu destekten yararlanacak. Sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşlarımıza elimizin ulaştığı derecede yardım etmeye, onların hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz."

emekli emekli maaşı muğla