MÜSİAD'dan ABD ziyaretinde ''müttefik'' vurgusu

ABD; Türkiye'de, Türk iş insanlarını tehdit ederken, MÜSİAD ABD'deki temaslarını sürdürüyor. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, ABD Ticaret Bakanlığı'nın himayesinde, ABD Ticaret Odası ve Dünya Bankası yetkilileriyle görüştü.

ABD'nin, Türk iş insanlarını tehdit ettiği bu günlerde ABD'de olan MÜSİAD heyeti temaslarını sürdürdü.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, ABD Ticaret Bakanlığı'nın öncülük ettiği programla, ABD Ticaret Odası ve Dünya Bankası yetkilileriyle görüştü.

Türkiye ve ABD arasındaki mevcut ekonomik ilişkileri değerlendiren Asmalı, Türkiye ile ABD arasındaki dostluğun çok uzun yıllara dayandığını belirtti. "İki ülke çok ciddi müttefiktir" dedi.

 "BİZ ASYA'YA ORANLA ABD'YE DAHA YAKINIZ"

Yükselen Asya'nın en önemli ekonomisi Çin'e karşı bir direnç oluşmaya başladığını belirten Asmalı, "Biz Asya'ya oranla ABD'ye daha yakınız" ifadelerini kullandı:

- Pandemi sonrası oluşan yeni ekonomik dünya düzeninde artık dengeler yeniden oturuyor. Artık Çin'e ve Çin ürünlerine karşı bir direnç oluşmaya başladı ve yeni pazar arayışları gündemde. Tam da bu noktada Türkiye'nin hızlı üretimi, nitelikli genç nüfusu, jeostratejik konumuyla beraber Asya bölgesine oranla ABD'ye yakınlığı büyük bir fırsat. Amerikan pazarına Türk sanayicisinin, müteşebbisinin, Türkiye'deki tüccarların ilgisini çekmek amacımız. İnşallah 6 ay içinde 100'ün üzerinde bir heyetle tekrar ABD'ye gelip, 5 gün içinde yaptığımız görüşmeleri somut ticari iş birliğine dönüştürmek istiyoruz.

  Türkiye'de yaklaşık 2 bin Amerikalı şirket olduğunu belirten Asmalı, "Bu şirketlerin sayısının çok daha fazla olmasını istiyoruz" dedi.

abd ABD Ticaret Bakanlığı çin