Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! En düşük emekli maaşı belli oldu mu?

Hükümet, 1.8 milyon emeklinin maaşlarına yönelik adım attı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz ayında %24,73 oranında zam alacaklar. Ancak, en düşük emekli maaşı 10 bin TL olanlar bu zamdan etkilenmeyecek. Gelen son bilgilere göre, kök maaşlar üzerinde çalışmalar başlatıldı.

Mert Sagit Mert Sagit
Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! En düşük emekli maaşı belli oldu mu?

Emeklilerin 6 aylık enflasyon farkı %24,73 olarak belirlendi. Milyonlarca emeklinin zamlı maaşları önümüzdeki hafta ödenmeye başlayacak. Ancak, 10 bin TL maaş alan emekliler zamdan etkilenmeyecek ve aynı miktarı almaya devam edecek. Hükümet, en düşük emekli maaşını artırmak için çalışmalar başlattı. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli maaşlarına zam yapılmaması üzerine birçok kişi tepki gösterdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ek zam yapılmayacağını açıklamıştı. Yaklaşık 1,8 milyon emekli Temmuz ayında zam almasına rağmen maaşları 10 bin TL'nin altında kaldığı için herhangi bir artış görmeyecek.

Edinilen bilgilere göre, çalışmalar tamamlandıktan sonra en düşük emekli maaşlarının 12 bin TL'ye yükseltilmesi planlanıyor. Nihai karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilecek.

HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Meclis'in açık olmasından kaynaklı çalışmalar Cumhurbaşkanına sunulduktan sonra yasa çıkarılacak ve onaylanacak. Böylece hiç temmuz ayında zam alamayacak emekliler, Temmuz ayında zam almış olacak. Yasanın maaş ödeme zamanına yetişmemesi durumunda da Ağustos ayında ek ödemelerin hesaplara yatırılacağı belirtildi.

Kök maaşlarında bir değişiklik yapılmadan Hazine tarafından emeklilere verilen desteğin 10 bin TL'den 12 bin TL'ye çıkartılması planlanıyor.

emekli maaşları emekli maaş zamları ne kadar