Merkez Bankası enflasyonda yükselişe işaret etti

Merkez Bankası enflasyonda yükselişe işaret etti. Banka, politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttuğu toplantının özetlerini paylaştı. Temmuz için belirgin artış mesajı verildi. Eylül ayında ise eğitim hizmetleri enflasyonunun tetikleneceği kaydedildi.

Haber Merkezi Haber Merkezi
Merkez Bankası enflasyonda yükselişe işaret etti

Enflasyonla ilgili aylardır düşüş mesajları veren hükümet şimdi de yükseliş mesajları veriyor.

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttuğu toplantının özetlerini paylaştı. Temmuz enflasyonunda geçici yükselişe işaret edildi.

Enerji fiyatlarında, meskenlere yönelik elektrik tarifesinde yapılan artış, akaryakıt ve tüp gaz fiyatlarında ÖTV güncellemesi ve şebeke suyu fiyat yükselişine bağlı olarak temmuz ayında belirgin bir artış öngörüldüğü kaydedildi.

Raporda, "Özetle, öncü göstergeler temmuz ayında aylık tüketici enflasyonunu yukarı çekecek kalemlerin enerji, işlenmemiş gıda, alkol-tütün grupları olduğuna, buna karşın bu grupların dışlandığı çekirdek göstergelerde artışın görece daha sınırlı seyrettiğine işaret etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan eylül ayında da enflasyonun yükseleceği belirtildi. Merkez Bankası, eğitim hizmetleri enflasyonunda eylül ayında özel üniversite ücretlerine bağlı fiyat ayarlamalarının etkisinin hissedileceğini not etti.

Merkez Bankası enflasyon Temmuz