Kredi kartı kullananlar dikkat: Yeni düzenlemeler geldi!

Merkez Bankası, kredi kartı sahiplerini doğrudan ilgilendiren iki önemli düzenlemeyi duyurdu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), parasal sıkılaşma politikalarına destek sağlamak amacıyla çeşitli makro ihtiyati tedbirlerin uygulamaya konulduğunu bildirdi. Ayrıntılar şöyle...

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
Kredi kartı kullananlar dikkat: Yeni düzenlemeler geldi!

Yeniçağ'ın haberine göre, 2024'ün ilk aylarında, 'düşük faiz' fırsatından yararlanmak isteyen birçok kişi kredi kartı nakit avanslarına yönelince, bankalar 12 ay olan vade sınırını 6 aya indirmişti. Ancak, taksitli nakit avans kullanımında beklenen azalma gerçekleşmeyince, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) talimatıyla bu süre 3 aya çekildi. Bu kararla birlikte kredi kartı sahiplerini doğrudan etkileyen bir diğer kısıtlamanın da detayları netleşti. Buna göre, kredi kartlarından çekilen nakit avanslarda 3 ayı aşan taksit yapılmaması kararlaştırıldı. Ayrıca müşteriler, kredi kartı limitlerinin sadece yüzde 25'i oranında nakit avans çekebilecek. Örneğin, 10 bin TL limiti olan bir kredi kartı kullanıcısı, en fazla 2 bin 500 TL nakit avans kullanabilecek.

TAKSİT YASAĞI GÜNDEMDE

Öte yandan, kredi kartı işlemlerinde uygulanan taksit düzenlemeleri hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in eleştirileri, bankacılık sektöründe taksitli alışverişlere yönelik yeni kısıtlamaların gündeme gelebileceği yorumlarına yol açtı.

kredi kartı yeni düzenleme