Kiracılara kötü haber! Tarih belli oldu

Memur atamaları, şehir dışını tercih eden YKS sonuçları ve yeni evlenen çiftler için kötü haberler var. Konut talebindeki artış, fiyatların yükselmesine neden oldu. Kira fiyatlarına ortalama yüzde 40 oranında bir zam bekleniyor. Fırsatçı ev sahipleri ise bu durumu değerlendirmeye başladı.

Mert Sagit Mert Sagit
Kiracılara kötü haber! Tarih belli oldu

Türkiye'de son üç yıldır konut kira fiyatları gündemde kalmaya devam ediyor. Yüzde 25 kira artış sınırının kaldırılmasının ardından, konut kira fiyatları TÜFE'ye göre yeniden belirlenmeye başladı. Ağustos ayı için kira artış oranı, yıllık TÜFE verisinin yüzde 65,93 olarak belirlendi. Bu durum, ev sahiplerinin değil, kiracıların isyan etmesine neden oldu. Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki gerilim giderek büyüyor.

KİRALARA YÜZDE 40 ZAM BEKLENİYOR

Memur atamaları ve üniversite tercihlerinin ardından ev arayışındaki artışı fırsat bilen bazı ev sahipleri, kiracılarından ya daha yüksek kira talep ediyor ya da onları evden çıkarmaya zorluyor. Uzmanlar, önümüzdeki üç ay içinde kiralarda ortalama yüzde 40'lık bir artış öngörüyor.

FIRSATÇI EV SAHİPLERİ HAREKETTE

Vatandaşlar, ev sahiplerinin yılda sadece bir değil, iki kez zam talep ettiğini iddia ediyor. Ayrıca, bazı ev sahipleri evlerini öğrencilere oda oda kiraya vermeye başladı. Bu stratejiyle, oda başına aylık 15 bin TL talep ederek toplamda ortalama 45 bin TL gelir elde etmeyi amaçlıyor.

kira artışı ev sahipleri