İTO'da ilk tur seçimler tamamlandı: ''Şekip Avdagiç rakiplerine fark attı''

İstanbul Ticaret Odası’nda ilk tur seçimler tamamlandı. İlk turda İTO’nun Meclis üyeleri seçildi. İş dünyasından yoğun katılımın gözlendiği seçimde, İTO Başkanı Şekib Avdagiç’in listesinden 195 üye 273 kişilik meclise girdi. Şimdi gözler, 15 Kasım'daki başkanlık seçiminde....

İstanbul iş dünyası, Ticaret Odası seçimleri için sandık başındaydı.

700 bin üyesiyle Türkiye'nin en büyük odası olan İstanbul Ticaret Odası'nın ilk tur seçimlerinde, 273'ü meclis üyesi olmak üzere toplam 627 meslek komitesi üyesi belirlendi. 2018'den beri İTO başkanlığını yürüten Şekib Avdagiç'in listelerinden 195 üye 273 kişilik meclise girdi.

Avdagiç'in en güçlü rakibi olarak gösterilen Murat Kalsın, liste hazırladığı 2 komiteden de çıkamadı. Ferhan Ademhan da sandıktan çıkamayan adaylar arasındaydı. Değişim Grubu’nun muhtemel başkan adayları arasında adı geçen Atilla Bingöl ile Saadettin Saran ise, komitelerini kazanarak meclise girdi.

Seçimin ilk turuna katılım yoğun oldu. Geçmiş yıllarda ortalama 30 bin kişinin katıldığı seçimlerde bu yıl 50 binin üzerinde katılım sağlandı.

İstanbul Ticaret Odası seçimleri, iki aşamalı yapılıyor. İlk turda seçilen üyeler, 15 Kasım'da İTO başkanını seçecek.

Bu yıl 140. yılını kutlayan İstanbul Ticaret Odası, Türkiye'deki ortalama her 3 şirketten birini temsil ediyor. İTO, üye sayısı itibarıyla da dünyanın en büyük ilk 3 odası arasında yer alıyor.

İstanbul Ticaret Odası şekib avdagiç