İstanbul konutta Barselona'yı solladı! Son 6 yılda yüzde 888 artış

Konut fiyatlarında İstanbul, Barselona’yı solladı. Beykoz, Sarıyer ve Beşiktaş’ta satılık konutlarda ortalama fiyat Barselona’nın tüm bölgelerini geçti. İstanbul’da 2018-2024 döneminde ortalama satılık konut bedeli yüzde 888, kira bedeli yüzde bin 25 arttı.

Yasin Kerim Aşan Yasin Kerim Aşan
İstanbul konutta Barselona'yı solladı! Son 6 yılda yüzde 888 artış

İstanbul'un Beykoz, Sarıyer, Beşiktaş, Kadıköy, Şile ve Bakırköy ilçelerindeki ortalama satılık konut fiyatları Barcelona'da bir bölge hariç, diğer bütün bölgelerden daha pahalı olduğu tepit edildi.

Bakırköy'de ortalama satılık konut fiyatı 10 milyon 300 bin lirayken aynı fiyata Barcelona Valles Oriental bölgesinde ev alınabiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökçe yaptığı incelemeyi sosyal medya hesabından paylaştı. Buğra Gökçe konut kiralarında da İstanbul’un Barselona’dan daha pahalı olduğuna dikkat çekti.

Eyüpsultan'da ortalama konut kirası 25 bin 513 lira düzeyindeyken Barcelona'nın Anoia, Bages ve Moianes bölgelerinde bu fiyata ev kiralanabileceğini yazdı.

Buğra Gökçe, 2018 - 2024 döneminde ortalama satılık konut bedelinin yüzde 888, kira bedelinin yüzde 1025 arttığını ifade etti.

istanbul konut fiyatları barselona