İslam Memiş’ten piyasalara uyarı: "Ciddiye alın, hazırlığınızı yapın!"

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Fed’in faiz kararının ardından altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca, piyasalardaki olası tehlikelere dikkat çekti ve "Bunu ciddiye alın" uyarısında bulundu. Memiş, Ortadoğu'daki gerilimlerin de etkisini vurguladı.

Yağmur Biçen Yağmur Biçen
İslam Memiş’ten piyasalara uyarı: "Ciddiye alın, hazırlığınızı yapın!"

Memiş, Temmuz'un stresli geçtiğini belirterek, "Temmuz, hem çalışanlar hem tatilciler için zorlu bir dönemdi. Ağustos'un Temmuz'dan daha zor olacağına inanıyorum. Temmuz'da nakit sıkıntısı yaşandı, Ağustos'ta ise bu durum daha da kötüleşebilir. Bu nedenle hazırlıklarınızı son dakikaya bırakmayın. Güvendiğiniz kişilere dikkat edin," şeklinde konuştu.

Memiş ayrıca, "Bugün İsmail Haniye'nin İran’da saldırıya uğrayarak hayatını kaybettiğini ve Ortadoğu'daki bölgesel savaşın etkilerini gördük. Fed’in faiz kararında bir değişiklik yapmadığını ve Eylül ayında faiz indirimi beklediğimizi belirttim. Doğalgaza yüzde 38 oranında zam geldi ve yeni zamların yolda olduğunu söylüyorum. Her gün gelen bu haber akışları, piyasalardaki belirsizlikleri artırıyor. Haniciler ise 'Yeter artık içimizi karartma' diyerek, mevcut duruma karşı tepki gösteriyorlar," dedi.

Memiş, Fed’in faizleri değiştirmediğini ve Powell’ın mesajlarını güvercin olarak değerlendirdiğini belirterek, "Eylül ayında iki kez 25 baz puan olmak üzere toplamda 50 baz puanlık bir faiz indirimi bekliyorum. Powell’ın konuşmasından sonra altın ve gümüş fiyatlarının yükselmesini bekliyorum. Ons başına 2.450 dolar altın ve 31 dolar gümüş beklentim devam ediyor. Ancak, hafta başında verdiğim mesajda tekrar satış yapma önerim sürüyor. Artık fiyattan ziyade miktara odaklanmalısınız. Ayrıca, savaş konusunu da ciddiye almanızı öneririm," ifadelerini kullandı.

islam memiş Altın gram altın